28. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

"Kadunud" võtmetunnistaja: kapo ei ole mind otsinudki!

Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjovi ja ärimeeste Rinat Hamidullini ja Nikolai Ossipenko arvatavas pistisekuriteos prokuratuuri võtmetunnistajaks nimetatud Kohtla-Järve eksabilinnapea Jüri Kollo sõnul ei ole kaitsepolitsei temaga proovinudki ühendust saada.

Eile rääkis Viru ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Dilaila Nahkur-Tammiksaar, et kaks kriminaalmenetluse seisukohast olulist tunnistajat on jäljetult kadunud.

Telefonile ja elektronkirjadele duo ei vastavat, omaksed aga ei tea nende asukohast midagi.

Üks otsitavatest töötab Kohtla-Järve linnavalitsuses raamatupidajana ja viibib praegu puhkusel, teine aga - keskerakondlane Jüri Kollo - enam linnavalitsuses abilinnapeana - tegeles ta seal ehitushangetega - ei tööta. Kohalike valimiste järel linnavolikokku pääsenud Kollo juhib seal nüüd üht komisjoni.

Kui Äripäev täna Kollole helistab, imestab viimane, et kaitsepolitsei ei ole teda justkui korduvatest katsetest hoolimata ütluste küsimiseks tabanud.

"Keegi ei ole mind ju otsinudki! Mina ei tea sest midagi, et keegi tahab minuga rääkida. Keegi ühel päeval siin helistas linnavalitsusest abikaasale, aga see oli ka kõik. Ega ma ei pea siis iga kõne peale ka kohe püsti hüppama," kuuleb Kollo enda väitel Äripäevalt esimest korda, et vastuluurajad temaga arvatavast pistisekuriteost rääkida tahavad.

Mida aastaid Kohtla-Järvel abilinnapeana töötanud Kollo kohalikust korruptsioonist teab?

"Inimestel, kui nad asjadest ei tea, on lihtne öelda, et kedagi eelistatakse. On riigihangete komisjon, kes teeb ettepaneku üks või teine firma võitjaks tunnistada linnavalitsusele. Ja alles linnavalitsus kinnitab otsuse. See on kollektiivne otsustamine. Ega linnapea või keegi teine ametnik ei saa üksi enne midagi paika panna," on Kollo nördinud, et Narva järel tuli prokuratuur ja kapo nüüd Kohtla-Järve linnavalitsust puistama.

Ta lisab, et pärast Narva linnavalitsuses käimist, oli kapo visiiti oodata ka Kohtla-Järvele.

"No see oli ju ammune kõlakas! Poliitiline tellimus! Oli ainult aja küsimus, millal meile tullakse. See on justkui palga sees, et linnavalitseja peab korra elus kapo visiidi üle elama," lisab Kollo muiates.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474