29. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IRL tahaks Tallinna residentsid maha müüa

IRL-i Tallinna volikogu fraktsioon algatas eelnõu, mille volikogus läbimineku korral saaks maha müüa kaks Tallinna linnale kuuluvat residentsi.

IRL-i arvates võiks maha müüa Roosikrantsi residentsi (Roosikrantsi 4b) ja Särgava külalistemaja (E.Särgava allee 4).

Residentside müügist laekuvad summad tuleks opositsioonipoliitikute väiteil suunata nende investeeringute omafinantseeringuteks, mida toetavad Euroopa Liidu struktuurifondide vahendid.

„Ebapiisavate omafinantseeringute tõttu võib Tallinn kaotada Euroopa Liidu vahendid investeeringuteks. Ometigi on eurorahad mastaapsete infrastruktuuriobjektide rajamiseks hädavajalikud. Need omakorda parandavad elukeskkonda, rääkimata sellest, et nii leiavad rakendust kümned ettevõtjad ja sajad töövõtjad," põhjendas IRL-i fraktsiooni esimees Indrek Raudne.

Linnale kuuluvad Roosikrantsi residents ja Särgava külalistemaja ei ole IRL-i arvates hädavajalikud avalikuks otstarbeks ega linna valitsemiseks, kuid linn hoiab neid ikkagi enda omanduses.

„Väidetavalt olla neid kaht residentsi linnavalitsusel vaja esindusüritusteks, ametnike nõupidamisteks ja koolitusteks ning linnajuhtide külaliste majutamiseks,” lausus Raudne.

„Ometigi on pealinnal olemas kaks soliidset ajaloolist hoonet – Raekoda ja Poska maja - ning koosolekuid saab pidada kasvõi volikoguhoone alakasutatavates saalides. Mis puutub külaliste majutamist, siis linnavalitsus võiks ju teada, et Tallinnas leidub piisavalt eri hinnaklassis hotelle, kuid ebapiisavalt külastajaid. Kui linnavalitsus ei pakuks oma külalistele munitsipaalmajutust, vaid suunaks nad hotellidesse, oleks sellest majutusettevõtjatele praegustes rasketes oludes palju abi," ironiseerib Raudne.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474