2. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametniku koondamine läheb maksma ligi pool miljonit krooni

Riigisekretär palus novembri lõpus rahandusministrilt suurendada riigikantselei tuleva aasta eelarvet 464 285 krooni võrra - just nii palju kulub avaliku teenistuse osakonna juhataja Airi Alakivi koondamiseks.

Riigisekretäri abi Kristiina Tiimus selgitas, et riigikantselei avaliku teenistuse osakond liidetakse rahandusministeeriumi riigihalduse osakonnaga.

Aasta lõpuni lapsehoolduspuhkusel viibiv Alakivi ümberkorraldusega ei soostunud, sest muutusid ametikoha põhifunktsioonid ja palk. Kuna ta ei nõustunud ka üleviimisega uue osakonna juhataja ametikohale, tuli ta koondada, rääkis Tiimus. Alakivi tunnistas, et polnud tõepoolest nõus rahandusministeeriumisse tööle minema. Suur koondamistasu on tingitud tema avaliku teenistuse staažist, mis on 12-13 aastat. "Saan koondamistasu, nagu seadus ette näeb," ütles Alakivi. Avaliku teenistuse seaduse järgi saab ta hüvitiseks kümne kuu palga 345 450 krooni, lisanduvad maksud.

Tööandjate keskliidu volikogu juht ja Standardi suuromanik Enn Veskimägi ütles, et on selliste riigi koondamishüvitiste suhtes äärmiselt kriitiline. "See on kurjast, seadust tuleb muuta. Erasektor ei saa lubada sellist asja, aga paraku riik toimetab maksumaksja rahaga ja me ei saa midagi teha," ütles ta. Mõistan sellise asja hukka, lisas Veskimägi.

"Pole ju vahet, kas inimene töötab eraettevõttes või riigisektoris, üks töö kõik. Pool miljonit on suur raha ja mõnel kulub aastaid, et seda välja teenida," rääkis ta. Veskimägi sõnul käib erafirmades reorganiseerimine ja inimesed on õnnelikud, et neil üldse tööd on. "See näitab, et avaliku teenistuse seadus on väga puudulik," lisas ta.

tasub teada

Avaliku teenistuse seadus-Kui üleviimisel teise riigi ametiasutusse või sama kohaliku omavalitsuse teise ametiasutusse muutuvad üleviidava ametikoha eesmärk, põhifunktsioonid, nõutav erialane ettevalmistus, teenistuse paikkond, väheneb ametipalk või vähenevad käesoleva seaduse alusel makstavad lisatasud, võib ametniku üle viia üksnes tema kirjalikul nõusolekul.-Ametniku mittenõustumisel vabastatakse ta teenistusest koondamise tõttu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474