Kohtutäiturid asuvad fotodega kuulutusi avaldama

Uuest aastast jõustuv kohtutäituri seadus kohustab täitureid avaldama kinnisvara enampakkumise kuulutuse ka vähemalt ühes enamkasutatavas kinnisvaraportaalis ja ajalehes. Internetikuulutuses peavad juures olema ka fotod.

Seaduseelnõu teisel lugemisel kiitis riigikogu heaks paranduse, millega täiendati eelnõu § 129 uue punktiga 18 järgmises sõnastuses:

„Kinnisasja müügi korral avaldatakse kuulutus vähemalt 20 päeva enne enampakkumise algust väljaandes Ametlikud Teadaanded, internetis vähemalt ühes enamlevinud kinnisvara müügipakkumiste portaalis ja vähemalt ühes enampakkumise kohas levivas ajalehes. Sissenõudja või võlgniku soovil avaldab kohtutäitur kuulutuse sissenõudja või võlgniku kulul ka muudes väljaannetes. Lisaks käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatule avaldab kohtutäitur internetikuulutuses ka fotod kinnisasjast.“

Riigikogu õiguskomisjon selgitas: "Kinnisasja müügi enampakkumise tähtaega pikendatakse, et enampakkumisel osaleda soovijatel oleks võimalus kinnisasja enne enampakkumist vaatamas käia. Samuti peab laenuga osta soovijatel olema võimalus enne enampakkumist pidada pangaga läbirääkimisi ostu finantseerimisvõimaluste üle. Lisaks kohustatakse kohtutäitureid avaldama kinnisasja müügikuulutus vastavas enamlevinud müügipakkumiste portaalis koos fotodega."

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Maxima otsib KINNISVARA PROJEKTIJUHTI

Maxima Eesti OÜ

05. märts 2018

Uudised