7. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

City24 töötab välja teenust kohtutäituritele

City24 portaali haldava Kinnisvaraportaal ASi juht Karin Noppel ütles Äripäevale, et nad töötavad hetkel välja eraldi teenust kohtutäituritele, ehkki mõned täiturid kuulutavad oma sundmüüke Eesti populaarseimas kinnisvaraportaalis juba varasemast ajast. 

"Tean, et mõned kasutavad, teiste seas kohtutäitur Veiko Kaasik, kuid konkreetset numbrit ei oska välja tuua," märkis Noppel.

"Tuleb tõdeda, et me ei ole olnud selles valdkonnas ülemäära aktiivsed ja praegu täituritele eraldi teenust pole, kuigi oleme asjade käigul silma peal hoidnud," vastas Noppel küsimusele, kas City24 on oma teeneid kohtutäituritele aktiivselt pakkunud.

"Kui vaadata oksjonivara jaoks spetsiaalselt arendatud lehti, kipub infot müüdava objekti kohta napiks jääma. Pildid on siinkohal kõige olulisem puudujääk. Kui pilte pole, on ka kinnisvaraobjekti keeruline portaalis atraktiivseks teha. Kindlasti on oluline täita ka muu objekti kohta käiv info alates küttest ja lõpetades näiteks ehitusaastaga," kirjeldas Noppel oma muljet veebis avaldatavatest kinnisvarakuulutustest.

Noppeli sõnul on City24 juba pikka aega olnud Eesti külastatuim kinnisvaraportaal, mida käib vaatamas ligi 100 000 unikaalset kasutajat kuus, mis on ca 25% rohkem kui lähemal konkurendil (KV.EE - toim).

"Kuna eraldi teenus täiturite jaoks on hetkel töös, mingeid eraldi plusse võrreldes konkurendiga veel välja tuua ei saa," lausus Noppel. "Samuti ei oska ma hektel kommenteerida võimalikku hinnastamist, kuid usun, et see ei saa olema maakleritele pakutavast teenusest oluliselt erinev."

"Seadusemuudatuse tingimused on kinnisvaraportaalide jaoks küll igati positiivsed," ütles Noppel. "Täpsemat sõnastust või ohtusid peaks ilmselt konsulteerima juristidega. Esmapilgul ei tundunud siin küll mingit vastuolu või monopoli tekke võimalust olevat."

Noppel ütles, et peab Kindlasti on väga oluline, et selline info sundenampakkumiste avaldamist kinnisvaraportaalides oluliseks, sest see suurendab ostja leidmise võimalusi tunduvalt. "Samas ei tohi ära unustada, et kinnisvaraturu aktiivsus on siiski endiselt madal," märkis ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474