10. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täpitähtedega .eu domeenid tänasest saadaval

Täna keskpäevast saavad kõik soovijad endale tippdomeenis .eu registreerida selliseid nimesid, mis sisaldavad ladina tähestiku diakriitilisi märke, kirillitsa või kreeka tähestiku tähti.

Kui seni oli domeeninime registreerimiseks tippdomeenis .eu võimalik kasutada piiratud valikul tähemärke, siis nüüd on selleks kättesaadavad kõik erinevates ELi ametlikes keeltes kasutatavad tähed.

See tähendab muuhulgas seda, et eesti keelele omaste täpitähtede õ, ä, ö ja ü kasutamine on Euroopa Liidu tippdomeenis registreeritud domeenides nüüdsest lubatud. Kirillitsast on toetatud see osa, mida kasutatakse Euroopa Liidu riikides.

Euroliidu kodanikel, ettevõtjatel ja organisatsioonidel on võimalik registreerida ka muudest kui ladina tähtedest koosnevaid domeeninimesid, mis on esmatähtis näiteks kreeka ja bulgaaria keele puhul.

Praeguseks on registreeritud üle kolme miljoni .eu domeeninime.

Täpitähtedega domeeninimesid saab registreerida Eesti ainsa akrediteeritud .eu domeenide registripidaja Zone Media OÜ veebikeskkonnas.

Samal lehel said huvilised esitada detsembri algusest eeltellimisi, et enda soovitavad domeeninimed esimeste seas ära registreerida. Seda võimalust kasutasid sajad inimesed ja organisatsioonid, tellides nii täpitähtede kui ka kirillitsaga domeeninimesid.

Zone Media edastas eeltellimused registrisse täna keskpäeval ja enamus eeltellimustest täideti edukalt.

Kümne aasta eest tegevust alustanud Zone Media on alates 2005. aastast Euroopa Liidu tippdomeeni .eu ametlik registripidaja Eestis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474