14. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venelased ostavad Schengeni viisa saamiseks Riia kortereid

Nad ei käi ostu eel korterit vaatamas, sest neile pole seda tegelikult vaja, kirjutas rus.db.lv. Korteri asemel on vaja hoopis Schengeni viisat.

Vene ostjaid ei huvita Läti elamisluba, vaid Schengeni viisa. Kaubaks lähevad Riia korterid, mis maksavad kuni 20 000 eurot (312 800 krooni) ja seda isegi objekti üle vaatamata, rääkis kataloogile m2 Century21Latvija juht Valeri Engel, kes võttis osa Venemaal toimunud suurest kinnisvarasõust tutvustamaks välismaiseid investeerimisobjekte.

Engel ütles, et oli venelaste huvist isegi üllatunud, sest ootas kinnisvarasõule vähem külastajaid. "Kõik on juba kuulnud, et Lätis langesid kinnisvara hinnad 70% ja see on ligitõmbav," järeldas ta märkides, et see pole siiski peamine.

Engeli sõnul ei osta venelased välismaale kinnisvara kogu eluks ja selleks, et sinna elama kolida. Õigemini, nii teevad vaid väga vähesed. Lõviosa müüb ostetud kinnisvara mõne aasta pärast.

"Paljud meie stendi külastanud inimesed olid kursis, et Läti plaanib investoreile sissekirjutuse anda, kuid kui aus olla, enamikule venelastest polegi see vajalik, kuna sissekirjutuse puhul tuleb viibida riigis vähemalt pool aastat. Schengeni viisast, mille saab iga kinnisvaraostja, piisab täiesti," märkis Engel. "Sellega saab sõita palju huvitavamatesse maadesse nagu Prantsusmaa, Kreeka, Itaalia ja Hispaania."

Engel ütles, et niimoodi saab keskklassi venelane Riia või Jurmala korteri ostes soodsalt Schengeni viisa kätte, lisaks antakse ostetud korter odavalt üürile.

Keskklassi venelase all mõtles Engel neid, kes suudavad omale välismaal 15 000-100 000 eurose kinnisvaraobjekti osta. Sõu ajal tuli ettevõtte stendi juurde ligikaudu 40 kindla ostusooviga venelast.

Praegusel ajal saab Läti kinnisvara omanik teenida üürilt 7-10% kinnisvarasse panustatud summast. Seega on Läti kinnisvara ja Venemaa pangahoiuse tootlus sama.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474