17. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liikluskindlustuse fond: riskikoefitsient kaob poliisilt

Kindlustusseltsid lõpetavad alates järgmise aasta algusest riskikoefitsiendi näitamise liikluskindlustuse poliisil, kuna see ei ole kindlustusseltside vahel võrreldav ning eksitab kliente.

Liikluskindlustuse hinda see muutus ei mõjuta.

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) teenindusjuhi Lauri Potsepa sõnul võtavad kõik kindlustusseltsid liikluskindlustuse makse arvutamisel arvesse kindlustatava riskiga seotud kindlustus- ja kahjuajalugu, iga kindlustusandja arvestab seda aga oma metoodika alusel. "Kindlustusseltsidel on erinev praktika, kui suures ulatuses mõjutab riskikoefitsiendi väärtus liikluskindlustuse hinda," selgitas Potsepp. "Riskikoefitsiendi kuvamine kindlustuspoliisil on eksitav, kuna peale kindlustus- ja kahjuajaloo mõjutab kindlustusmakset veel hulk tegureid ning riskikoefitsiendi väärtused ei ole kindlustusseltside vahel kuidagi võrreldavad."

Kliendil on alates järgmise aasta jaanuari keskpaigast võimalik tutvuda enda liikluskindlustuse kindlustusajaloo andmetega ka LKFi veeblilehel oleva teabekeskuse vahendusel.

Kehtiv liikluskindlustuse seadus reguleerib vaid kindlustusmakse arvutamise üldpõhimõtteid, konkreetse hinna arvutab aga iga selts iseseisvalt enda väljatöötatud metoodika alusel. LKFil puudub voli selgitada kliendile riskikoefitsiendi väärtuse kujunemist või korrigeerida seda.

LKF on liikluskindlustuse seaduse nõudel kindlustusandjate poolt asutatud ühing, mille peamiseks ülesandeks on täita garantiifondi rolli ning hallata liikluskindlustuse registrit. Garantiifond hüvitab kindlustamata või tundmatuks jäänud sõidukite poolt põhjustatud kahjud. Samuti kogutakse vahendeid olukordadeks, kui kindlustusandja ei ole võimeline kannatanute nõudeid rahuldama maksejõuetuse tõttu. LKF on lüli liikluskindlustuse rahvusvahelises võrgustikus, täites nii Euroopa Liidu nõuetest tulenevat teabekeskuse ja kompensatsiooniorgani rolli kui ka rahvusliku büroo rolli Rohelise Kaardi süsteemis. LKF toetab kindlustuse vaidluskomisjoni tegevust ning arendab kahjuennetustegevust.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474