18. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa andis Nord Streamile rohelise tule

Nord Stream AG sai täna loa ehitada Venemaal 123 kilomeetrisel lõigul maagaasitoru, mis kulgeb mööda Läänemerd ning mille kogupikkuseks on 1, 223 kilomeetrit, teatas ettevõte.

Konsortsium on juba load saanud Taanilt ja Rootsilt, kelle vetest gaasitoru läbi läheb ja Soome majandusvööndi loa. Loa väljastamise protsess Saksamaal on samuti lõpusirgel.

“Loa andmine on oluline tähis rahvusvaheliste projektide rakendamisel Venemaal,” ütles Nord Streami tegevdirektor Matthias Warnig. “Luba on ulatusliku protsessi, keskkonnamõjude hindamise raporti, järelduseks Vene ametkondade poolt. Samuti osales Venemaa aktiivselt üheksa riigi aruteludel ÜRO Espoo konventsiooni raames, mis käsitlesid gaasijuhtme võimalikku piiriülest keskkonnamõju,” lisas Warning.

Loa andis Vene Föderatsiooni looduskaitse järelevalvet teostav amet Rosprirodnadzor. Sellele eelnes ulatuslik riikliku keskonna mõju hindamise protsess ja Vene Föderatsiooni Keskonna- ja Loodusvarade Ministeeriumi aktiivne osalemine rahvusvahelistel konsultatsioonidel kõigi Läänemerd ümbritseva üheksa riigi ametkondadega. Ministeerium kinnitas samuti üldsuse ligipääsu vene keelse piiriülese keskkonnamõju hindamise raportile (Espoo Report) ja avalik arutelu peeti 28. aprillil 2009.

“Me oleme kindlalt ajagraafikus, et alustada gaasijuhtme ehitusega 2010. aasta kevadel ja gaasi transportimisega 2011. aastal,” ütles Warning. “Loa väljastamise protsess Saksamaal on lõpule jõudmas ja me oleme kindlad, et ülejäänud load väljastatakse paari nädala jooksul,” lisas ta.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474