21. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG avas miljardilise põlevkivitöötlemistehase

VKG avas täna uue põlevkivitöötlemistehase, mille projekteerimises ning ehituses osales kokku 27 ettevõtet. Projekti maksmumuseks on 1,1 miljardit krooni.

Täna avasid VKG omanikud ja Eesti vabariigi president Toomas Hendrik Ilves VKG uue põlevkivitöötlemistehase, teatas ettevõte. 

19. novembril Kohtla-Järve linnalt kasutusloa saanud tehases toimusid oktoobri keskpaigast seadistus- ning käivitustööd. Plaanis on tehast käivitada pikemaajalisele tööle 2010 aastal.

Ettevalmistustööd uue tehase ehitamiseks said alguse VKG-s 2002. aastal. Projekti ettevalmistustöö algas 2005. aastal, ehitustöödega alustati 2007. aasta alguses.

Kõik tehase hooned ning seadmed said valmis 2009. aasta oktoobris. Tehase projekteerimises ning ehituses osales kokku 27 ettevõtet, kellest suurimateks alltöövõtjateks olid Remeksi Keskuse AS, Fredmaster AS ning Viru RMT OÜ. Uus tehas andis tööd 100 inimesele.

Projekti maksmumuseks on 1,1 miljardit krooni. VKG uus tehas on üks suuremaid sel aastal avatavaid investeeringuid tootmisesse, mille finantseerisid Nordea Bank ning SEB.

Tehase avamistseremoonial peetud kõnes mainis Eesti vabariigi president VKG tähtsust Eesti ekspordikäive suurendamises. Oma kõnes mainis president ka VKG arenguplaane Serbias ning toonitas Eesti põlevkivitööstuse head arengupotentsiaali maailma mastaabis.

„VKG kui Esimese Eesti Põlevkivitööstuse seadusjärgne pärija seisab riigi traditsioonilise tööstusharu arengu eest ning me võime tunnistada, et selles suunas on tehtud järjekordne suur samm, ” märkis VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa.

VKG Oil AS on Eesti vanim ja suurim põlevkivitööstusettevõte, mille kogemus ulatub 1924. aastasse. Ettevõtte põhitegevusalaks on põlevkivi termiline töötlemine, mille käigus saadakse põlevkiviõli, -kemikaale ja -gaasi. Ettevõttes töötab 560 töötajat. Ettevõtluse auhinna raames sai VKG Oil AS „Eesti parim ettevõte 2009” tiitli.

 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474