28. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tasku: tegime riigiasutusele turuhinnast oluliselt madalama pakkumise

Emajõe Ärikeskus võitis kohtute raamatupidamiskeskuse poolt korraldatud pakkumise uue äripinna rentimiseks, riigisasutus hõlmab Emajõe Ärikeskuse üldpinnast alla 1 % ning majandusnäitajatele mõju ei avalda, teatas keskus.

Tasku keskuse juhataja Eveli Opmanni sõnul tegi Tasku riigiasutusele turuhinnast oluliselt madalama pakkumise, kuna soovis erafirmade kõrvale rentnikuks ka riigiasutust. „Sel aastal on meile palju uusi rentnikke tulnud, kuid riigiasutustest on Kohtute raamatupidamiskeskus esimene,“ märkis Opmann.

„Samas on Kohtute raamatupidamiskeskuse näol tegemist väikese kliendiga – kokku 13 000 ruutmeetri suurusest büroopinnast võtab keskus vaid ligi 500 ruutmeetrit,“ sõnas Opmann.

„Seega Äripäeva ajakirjaniku teemakäsitlus tänases paberkandjas on vale ja lugejaid eksitav – kohtute raamatupidamiskeskuse osa rendipindade mahus on marginaalne ning mõju keskuse majandusnäitajatele olematu,“ lausus Opmann. 

Kohtute raamatupidamiskeskus kolib oktoobrist alates Tasku viiendale ja kuuendale korrusele kokku 500 ruutmeetri suurusele pinnale. 

Opmann märkis veel, et  Tasku rentnike ja kontseptsiooni muutused on end õigustanud: "Kui aasta alguses tegime palju investeeringuid, sealhulgas Rimi toidupoodi, siis aasta teises pooles oleme oma külastatavust kahekordistanud ning jõudnud jooksvasse nulli, rendipindasid mis oleksid tühjad või mille peale ei käiks läbirääkimised, meil praegu praktiliselt polegi, lepinguga katmata on vaid 200 ruutmeetrit."

Äripäev kirjutas täna, et vabade rendipindadega hädas olnud reformierakondlase Neinar Seli Tartus asuv ärikeskus Tasku sai üürnikuks erakonnakaaslase Rein Langi juhitava justiitsministeeriumi haldusalasse kuuluva kohtute raamatupidamiskeskuse. Tasku pakkumus tunnistati võitjaks vaatamata kõrgemale hinnale.

2008. aastal valminud Emajõe Ärikeskus hõlmab enam kui 50 000-ruutmeetrisel pinnal 40 poodi ja teenindusasutust, viie saaliga kinokeskust, viit toitlustuskohta, kontoripindu, konverentsikeskust, bussijaama ning parkimismaja 500-le autole. Keskus annab tööd 500-le inimesele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474