4. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA hoiatab Euroopas tõusnud terroriohu eest

USA ja Suurbritannia hoiatasid eile oma riigi kodanikke Euroopas kasvanud terroriohu eest, soovitades eriti valvas olla turismiobjektidel ja transpordikeskustes.

„Praegune informatsioon viitab sellele, et al-Qaeda ja seotud organisatsioonid jätkavad terrorirünnakute kavandamist. USA kodanikud peaksid rakendama kõiki ettevaatusabinõusid, et jääda ümbritseva suhtes valvsaks ning kasutama reisil olles kohaseid ohutusmeetmeid,“ teatas USA välisministeerium.

Täna manitses Euroopas reisivaid või elavaid jaapanlasi valvsusele ka Jaapani valitsus.

Suurbritannia tõstis ohuriski neile kodanikele, kes plaanivad reisida Saksamaale või Prantsusmaale. Londonis on juba praegu ohutase väga kõrgeks hinnatud, mis tähendab rünnaku suurt tõenäosust. Samuti teatas Suurbritannia, et nõustub USA hinnanguga kogu kontinendile, kirjutas Financial Times.

„Nagu me oleme korduvalt selgitanud, kujutab terrorism endast reaalset ja tõsist ohtu,“ ütles Suurbritannia siseminister Theresa May eile tehtud avalduses. „Meie ohuhinne püsib väga kõrgel tasemel, mis tähendab rünnaku suurt tõenäosust.“

USA pühapäevase hoiatuse peale jättis Prantsusmaa oma riskihinde punasel tasemel muutmata. Saksamaa siseministeeriumi pressiesindaja Markus Beyer aga teatas, et Saksamaa valitsusel pole konkreetseid märke võimaliku rünnakuohu kasvust Saksamaal, mistõttu riik ei näe põhjust ohuhinnet tõsta.

„Julgeolekuagantuurid uurivad põhjalikult kogu informatsiooni ning monitoorivad julgeolekumeetmeid,“ ütles Beyer. „Seejuures tehakse tihedat koostööd rahvusvaheliste partnerite ja USA vastavate ametitega“ vahendas Bloomberg.

USA ja Suurbritannia ametivõimud otsustasid ohutaset tõsta pärast seda, kui lääne luureagentuurid kinnitasid läinud nädalal, et Pakistanis asuvad terroristid on pidanud plaani üheaegsete terrorirünnakute korraldamiseks Londonis ning Saksamaa ja Prantsusmaa linnades. 

Lääne luureagentuuride andmeil plaaniti pantvangide võtmist ja tapmist. Eesmärk oli väidetavalt imiteerida 2008. a Mumbais toimunud terrorirünnakut. Briti luureametnike teatel on terroristid pommirünnaku asemel järjest varmamad kasutama rahvarohkes kohas tulirelvi.

USA manitseb oma kodanikke valvsusele turismiobjektidel, lennu- ja raudteejaamades, kuid ei hoiata Euroopasse reisimise eest. Euroopa on ameeriklastele armastatuim turismisihtkoht – mullu külastas Euroopat 12 miljonit ameeriklast, kulutades seal USA kaubandusministeeriumi andmeil üle 20 miljardi dollari.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474