7. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palling: rahateenimine pole Eesti Energia ainuke olemisvorm

Eesti Energia Nõukogu liikme ja reformierakondlase Kalle Pallingu sõnul on Eesti rahval õigus kindlasti küsida, mis need hinnatõusu küsivad Eesti Energia plaanid on, sest rahateenimine pole Eesti Energia kõige olulisem roll.

Tänasel valitsuse pressikonverentsil ägestus peaminister Andrus Ansip, kui jutuks tuli elektrienergia kallinemine, öeldes, et see on nahaalsus ja lauslollus.

„Riigikogu liikmena pean samuti üsna loomulikuks, et Eesti rahval on õigus kindlasti küsida, mis need hinnatõusu küsivad Eesti Energia plaanid on,“ ütles Palling, kes telefoni teel ei soovinud teemat kommenteerida ja saatis vastuse meili teel.

Tegelikkuses sõltub Eesti energeetikas valdav osa üldse Eesti Energiast, on see hea või halb on igaühe enda otsustada, lisas poliitik .

„Mina arvan, et see suurima seisus seab teatud kohustused energiajulgeoleku tagamise osas,” lausus Palling.

Peaministri öeldu, et investeeringud tuleb üle vaadata ja hoolitseda eeskätt Eesti energiajulgeoleku eest, on omaniku soovina mõistetav, lausus ta.

“Mina samamoodi ei poolda sellist kauboilikku lähenemist, et vaid rahateenimine on Eesti Energia ainuke ja peamine olemisvorm,” kommenteeris Palling.

Eesti Energia ülesanne on tagada ka Eesti energiasõltumatus ja tulevikus peaks seda olulisemalt tõsisemalt võtma kui iga võimaliku „seksika“ uue projekti järgi tormates – energeetiline sõltumatus pole kuigi seksikas aga see on Eesti vabariigi ellujäämiseks möödapääsmatu, rääkis Palling.

"Natuke kahetine olukord on ka järelvalve osas – samal ajal on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium Eesti Energia omanik ning samal ajal teeb konkurentsiamet, mis tema haldusalas, energeetika üle järelevalvet. Kumbki, kas omaniku roll või järelevalve roll, oleks arukas viia teise ministeeriumisse,” sõnas Palling.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474