Ettevõtja: pankrot on kõige viimane lüli selles ahelas

AS KH Energia-Konsult peadirektor ja omanik ning Estconde-E võlausaldaja Heino Harak nentis, et pankrotipesast harilikult ei saada mitte midagi tagasi.

Tänane Äripäev kirjutab, et augustis esitas OÜ Elektrimees Eesti mõistes suure ning ehitus- ja kinnisvararingkondades hästi tuntud Estconde gruppi kuuluva OÜ Estconde-E vastu pankrotiavalduse. Neil on juba aasta eest lõpetatud tööde eest saamata ligi kaks miljonit krooni. Estconde-E sipleb aga võlaringis ja on ettevõtet sisemiselt saneerinud. Enamiku võlausaldajatega on nad võlgade vähendamises ja tasumises kokku leppinud, ent Elektrimehega pole nad vettpidava kompromissini jõudnud.

"Kõik suuremad võlausaldajad leppisid umbes aasta tagasi kokku võlgade ajatamise protseduuriga. See, mis me ajatanud oleme, Estconde-E on sellest ajatamise maksmisest kinni pidanud. Pankrotipesast harilikult mitte midagi tagasi ei saada, sest leidub ju eelisjärjekorras tagasi saajaid ja harilikult võlgnikul vara praktiliselt puudub. Ja siis ei ole mingit lootust. Pankrot on kõige viimane lüli selles ahelas. Muidu võib saada mõnikord natuke rohkem, teinekord natuke vähem. Meil jäi omal ajal saamata suurusjärgus 1,7 või 1,8 miljonit. Pool saame ju ikkagi tagasi," rääkis Harak.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised