9. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kriisiõppus suleb kl 9 pooleks tunniks Tartu sillad

Tänase kriisireguleerimisõppuse raames on Tartus poole tunni jooksul suletud kõik Emajõge ületavad sillad, seda nii sõidukitele kui ka jalakäijatele.

Kell 9-9.30 on suletud Kroonuaia sild, Vabadussild, Kaarsild, Võidu sild, Turusild ja Sõpruse sild. Vältimatu vajadusel korral (nt operatiivsõidukid) tagatakse pääs üle jõe. Põhjendatud viivitamatu liikumisvajaduse korral tuleb pöörduda sildadel liiklust korraldavate politseinike ja abipolitseinike poole. Liiklus võib linnas olla häiritud kuni kella 11ni. Sildade sulgemise ajal saab üle Emajõe Kärevere ja Luunja sildade kaudu.

Tartu linnapea Urmas Kruuse palus linlastelt kannatlikku meelt ja mõistvat suhtumist. "Sellised õppused on väga olulised, et võiksime end võimalikus ohuolukorras turvaliselt tunda. Pool tundi ebamugavust tuleb lihtsalt ära kannatada, sellest saadav kasu on aga mõõtmatult suurem," lisas ta.

Õppuse eesmärk on harjutada koostööd olukorras, kui on vajalik sulgeda kõik Tartu linnas olevad Emajõge ületavad sillad. Õppuse stsenaariumi järgi on tulnud info, et ühel Tartu sildadest planeeritakse rünnakut. Milline oht täpselt ähvardab ning millisel sillal, ei ole stsenaariumi järgi teada. Turvalisuse tagamiseks peatataksegi liiklus kõigil jõge ületavatel sildadel ning asutakse ohuallikat otsima.

Kaitseliidu Tartu maleva staabiülem leitnant Tanel Meiel ütles, et õppuse mõte on anda erinevatele struktuuridele võimalus tegutseda koostöös teiste ametkondadega reaalsusele lähedases olukorras, reaalses ajas ja ruumis. "Meil on küll olnud mitmeid kriisireguleerimisõppusi, mille käigus oleme saanud harjutada ka oma sõjaaja ülesannete täitmist, kuid nii suures mahus tegevust Tartus oleme saanud seni proovida vaid kaardiharjutustel," märkis ta.

Õppuse korraldajad paluvad linlastel arvestada oma käikude planeerimisel sildade sulgemisega.

Kell 12 toimub raekoja platsil lõpprivistus, kus õppusel osalejad näitavad linnarahvale varustust ning pakutakse sõdurisuppi.

Koostööõppust korraldavad Kaitseliidu Tartu malev, Lõuna politseiprefektuur, Lõuna-Eesti päästekeskus, kapo, demineerimiskeskus, Tartu vangla, Kaitseväe Ühendatud  Õppeasutused ja Tartu linn.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474