13. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar: elektri hinna tõstmise ähvardus oli lavastus

Elektri hinna tõstmise ähvardus Eesti Energia poolt oli vaid lavastus, mille eesmärk oli täita Reformierakonna ja IRLi tellimust, ütles Keskerakonna esimees Edgar Savisaar.

Keskerakonna pressiteate järgi ennustasid nad septembri lõpus, et valitsuse ja Eesti Energia avalik vaidlus elektrihinna üle on lavastus ning peagi teatab energiafirma elektri hinna tõstmisest loobumisest, mille järel pea- ja majandusminister püüavad võidu näidata asja enda töövõiduna.

"Tegelikult ma arvan, et elektrihinna järjekordne tõstmine lükatakse vaid aprillikuusse edasi, kui valimised on läbi ja monopolid võivad ennast jälle vabamalt tunda. Aga loodetavasti ei ole siis enam see valitsus otsustajate hulgas," märkis Savisaar toona.

Nüüd ongi täpselt nii läinud: Eesti Energia on teatanud, et loobub hinnatõusu küsimast ning IRL on juba asunud võidukalt selgitama, et just tubli majandusminister Juhan Parts on see, kes elektri hinna tõusu ära hoidis, teatas Keskerakond.

"Tegemist on piinliku juhtumiga – ise tekitatakse probleem, et seda siis lahendada, et näida Eesti rahva kaitseinglina hinnatõusude vastu," nentis Savisaar. Tema hinnangul üritab valitsus selliste etendustega juhtida tähelepanu kõrvale sellelt, et hinnad Eestis on pöörases tempos kasvamas.

"Esmatarbekaupade, elektri ja toasooja hind on valitsuse poolt eelarveaukude lappimiseks määratud aktsiiside ja maksutõusude tagajärg, mille maksavad kinni lihtsad inimesed. Selle asemel, et tegelikult hinnatõusude vastu rohtu otsida või vähemalt mõelda, kuidas inimesi raskel ajal toetada, mängitakse varjuteatrit ja võideldakse enda välja mõeldud lohemadudega. Toimuv on nõme ja valitsus peaks inimeste ees vabandama," rääkis Savisaar.

Keskerakonna juht kutsus ajakirjandust uurima, miks Eesti Energia "nii varmalt valitsuserakondade valimiskampaanias kaasa lööb."

"Kas selle taga on see, et neile on lubatud peale valimisi veelgi kõrgemat hinda küsida või midagi muud, väärib kindlasti põhjalikku uurimist. Sandor Liive peab selgitama, kas asja taga on lihtsalt suur sõprus peaministriga või midagi muud. Tegemist on riigile kuuluva ettevõttega, mis peab olema poliitiliselt sõltumatu, mitte viima ellu Reformierakonna ja IRLi poliitilisi tellimusi," ütles Savisaar.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474