14. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Päästeamet: kui puud kukuvad, püsi kodus!

Kõige hullem torm tuleb täna õhtul saartel ja looderannikul. Kui oksad ikka lendavad ja puud murduvad, tasub püsida kodus, ütles päästeameti pressiesindaja Rain Porss.

"Üleeile oli ilmselt veidi lahjem torm, kui täna tulekul ja siis oli elektrikatkestusi 2000 ringis. Elektrikatkestusteks tuleb valmis olla, taskulambid-küünlad olgu käepärast ja mobiiltelefon laaditud. Kel vesi sõltub elektrist, varugu vett. Autod tuleb parkida lagedale," loetles ta ettevaatusabinõusid.

Seda ei tea kunagi ette, kui palju puid teedele kukub ning päästeameti abi vaja läheb, lisas Porss. "Kuna puud on veel lehtes, võib arvata, et nad hakkavad täna murduma. Tormiga lendab alati ka katuseplekke ja reklaamtahvleid," rääkis ta.

Sügisel on tuulist ilma palju, üle 20 meetri sekundis puhub vähemalt korra nädalas. Et midagi ei juhtuks, soovitas Porss kuivanud puud n-ö rahuajal maha võtta.

Puude kujundamise ja mahasaagimisega tegelev arborist Arvi Koitve kirjutab oma kodulehel, et ohtlikud on halvas seisus puud, mis kukuvad mõnele läheduses asuvale hoonele või muule objektile. Sellised puud võivad põhjustada varale tõsist kahju ning inimestele suuri vigastusi. Paljud puud muutuvad ohtlikuks haiguse tagajärjel, kuid täiesti terved ja noored puud võivad inimtegevuse või karmide ilmastikutingimuste tõttu osutuda samuti ohtlikeks.

Mille järgi saab aru, et puu on ohtlik?

» Kuivanud oksad;» Maapind puu ümbruses on lõhenenud;» Puu tüvel on näha kahjustusi;» Oksad on murdunud või tüves on lõhed;» Kui on silmaga nähtavad puitu lagundavaid seeni.Allikas: arborist.ee

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474