14. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palling: hinnatõusust loobuti, kuna EE sees saab ka kokku hoida

Hinnatõusu soov võeti tagasi, kuna saame ka Eesti Energia sees kokku hoida ja seda mitte vaid peaministri avaliku ja hääleka pahameele pärast hinnatõusu vastu, sõnas Eesti Energia nõukogu liige Kalle Palling.

"Alustuseks võin öelda, et Eesti Energia (EE) nõukogu seda küsimust (hinnatõusu taotlust ja tagasivõtmist - toim.) arutanud pole ja ilmselgelt tuleb nii seda kui riigi soovi EE äriplaaniga tutvuda arutada," märkis Palling.

Ta lisas, et kuna EE domineerib Eesti turul ja seetõttu on peaministri, maksumaksjate ja riigi soov teada, mida EE plaanib elektri hinna, mõne muu hinna või rahakasutuse osas väga mõistetavad. 

"Olen kindel, et seda mõistab hästi ka EE juhtkond ning hinnatõusu soov võeti tagasi seetõttu, et loomulikult saame ka Eesti Energia sees kokku hoida ja seda mitte vaid peaministri avaliku ja hääleka pahameele pärast hinnatõusu vastu," selgitas nõukogu liige. 

Palling rääkis, et edasised sammud sõltuvad omaniku ehk riigi ootustest - arvan, et hea oleks kui arutaksime nõukogus äriplaane ning seejärel tutvustataks neid valitsusele ja vajadusel Riigikogule. "Nii saaks tuleviku jaoks selgemaks ka ootused EE-le - mina ise pean kasumi teenimise kõrval oluliseks Eesti energiajulgeoleku ja tarbijatele soodsa hinnaga elektri ning toasoojuse tagamist."

Me ei tohi unustada, et EE monopolina kontrollib sisuliselt Eesti turgu ja see seab nii moraalsed kui õiguslikud kohustused EEle, lausus Palling. "EE tähtsaim ülesanne on tagada tarbijatele parima hinnaga stabiilne elektrivarustus. Ei ole normaalne olukord kus rikete kõrvaldamine võtab aega nädalaid."

 "Eesti riigi kui omaniku ootused EE suhtes ei peaks olema vaid rahalised. Hoopis olulisem on tarbijatele varustuskindluse tagamine," möönis Palling.

Äripäev saatis EE nõukogu liikmetele kommentaaripalve seoses hinnatõusu taotlusega konkurentsiametile, mis võeti üleeile tagasi. Palusime kommenteerida järgnevaid küsimusi:

Mida te olete omaniku ehk riigi huvide esindajana teinud või kavatsete teha Eesti Energias selleks, et ettevõte lõpetaks, tsiteerides Andrus Ansipit, nahaalsuse ja lauslolluse? Mida te olete teinud või kavatsete teha, et Eesti Energia juhtkond saaks lõpuks aru, mis firmas toimub?

Eesti Energia nõukogu peamised ülesanded on kontserni juhatuse tegevuse kontrollimine ning olulisemate strateegiliste ja taktikaliste otsuste kinnitamine. Nõukogu tööd korraldab nõukogu esimees. Nõukogu liikmetele seatavad nõuded ja ootused on sätestatud riigivaraseaduses.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474