18. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn: seadus ei luba BREMil inimesi veeta jätta

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul ei ole teenuse vahendajal seaduslikku õigust lepingupartnereid teenustest ilma jätta.

"Seega ei ole BREMi valitsemisel olevate korterelamute elanikel põhjust vee kinnikeeramist või mõnest muust BREMi vahendatavast teenusest ilma jäämist karta," rõhutas Võrk. "Juhul, kui BREM sellele vaatamata mõnes majas siiski vee kinni keerab, on tegemist sulaselge seaduserikkumisega," märkis ta. 

Võrk juhtis tähelepanu, et ka linnavalitsusele saadetud kirjas teatab BREM, et peatab vesivarustus- ja kanalisatsiooni, üldelektri, prügiveoteenuse ja tänavakoristuse vahendamise, seega loobub BREM üksnes nende kuluarvete teenuse osutaja ja tarbija vahel vahendamisest, soovides nõnda loobuda korteriomanike võimalike võlgade edasisest enda kanda võtmisest.

"Kliendi veekraani sulgemine võib toimuda pärast asukohajärgse linnaosa valitsuse kirjalikku nõusolekut ja kliendi sellekohast kirjalikku teavitamist vee-ettevõtja poolt," rõhutas Võrk.

Abilinnapea sõnul kutsuti sellele kinnitust saamaks BREMi esindajad linnavalitsusse aru andma ning selgus, et seadusesätteist tulenevalt peab BREM tõesti silmas üksnes nende teenuste vahendamise peatamist, mitte ei ähvarda kliente neist teenustest ilma jätta.

Samas rõhutas Võrk, et kõik isikud on kohustatud täitma nendel lasuvad lepingulised kohustused, elanikel tuleb tasuda tarbitud vee, prügiveo ning muude kommunaalteenuste eest. Kui on tekkinud makseraskused, siis tuleks võimalikult kiiresti teenuse osutajaga ühendust võtta ja leppida kokku võla tasumise graafikus. Abi saamiseks tuleks pöörduda ka linnaosa sotsiaalosakonna ja Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse võlanõustajate poole.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474