Autor: dr Andres Lasn • 21. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

"Pealtnägija" avalikustas Ljadovi salalindistused

13. juunil avalikustati, et Eesti Kohtuekspertiisi Instituudis politsei- ja piirivalveameti tellimusel teostatud hääleekspertiis tulemustest selgus, et kõnealust salvestust on monteeritud ja töödeldud ning nii vestluse kui taustaheli järjepidevust on rikutud vähemalt kolmel korral.

Riigiprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles nelja meest süüdistatakse erinevates kuritegudes, millega üritati (N.R.) lavastada süüdi Toomas Tamme tapmise tellimises, Toomas Tammele süüdistust ei esitatud. Süüdistuse kohaselt mõtles Oleg Ljadov (56) välja skeemi, kuidas lavastada (N.R.) süüdi Toomas Tamme tapmise tellimises, teatas riigiprokuratuur. Oleg küsis korduvalt erinevatel põhjustel Toomas Tammelt raha, tuues põhjenduseks väljamõeldud loo sellest, kuidas (N.R.) oli palganud mõrtsuka Toomas Tamme tapmiseks, kuid mõrtsukas mõtles ümber ega kavatse kuritegu toime panna ning oleks nõus andma selle kohta ütlusi. Väljamõeldud skeemi kaasati ka Imre Arakas (52), Enriko (48) (kes pidi Toomas Tamme "mõrvama"-toim.) ja Tauno (35) (13.06.2011).

Eelmisel nädalal palgamõrva lavastamises osalemise tõttu kahtlustuse saanud ärimees Oleg Ljadov andis ETV saatele "Pealtnägija" salajased lindistused, millest ilmneb, et suurärimees Toomas Tamm võis üritada lavastada oma endise äripartneri (N.R.) süüdi olematus kuriteos.

Eelmisel nädalal said kahtlustuse kuriteos kütuseärimees ja Aseri sadama juht Ljadov, meedias korduvalt kuritegeliku maailmaga seostatud Imre Arakas ja Ida-Virumaalt pärit varem tapmise eest karistatud Enriko. "Pealtnägija" andmetel on riigiprokuratuuril kavas esitada kahtlustus kuriteos ka ärimees Toomas Tammele, kuid temaga ei ole õnnestunud õiguskaitseorganitel seni ühendust saada. Kahtlustuse kohaselt üritati ettevõtja (N.R.) lavastada süüdi Toomas Tamme palgamõrva organiseerimise katses.

Eile eetris olnud "Pealtnägija" avalikustas Ljadovi poolt tänavu jaanuaris tehtud salajased kõnesalvestised ühest kohtumisest. Salvestistest jääb mulje, et Tamm otsustas loobuda N.R.-i süüdi lavastamisest, sest uurijatele valetunnistusi andma pidanud ja selle eest 300 000 krooni saanud Enriko hakkas raha juurde nõudma. Enriko perekonnanime “Pealtnägija” ei avalikustanud.

Kõnesalvestistes viitab Tamm, et äritüli hakkas temale soodsas suunas lahenema tänu sellele, et riigiesindajad tulid Tammele appi ja ähvardasid N.R.-ile kuuluvad maad sundvõõrandada.

Ljadovi salvestisel märgib arvatavalt Toomas Tamm, et seda jama pole talle enam üldse vaja. "Minul on täitsa kama, kas ta (N.R. – toim) istub vanglas või käib vabalt ringi ega minu eesmärk ei ole teda kinni panna, minu eesmärk oli, et ma saan oma asjad ta käest kätte ja paistab, et nüüd me saame ilma selleta," vahendab uudisteportaal uudised.err salvestiste seda osa, kus Tamm räägib plaanist loobumisest ja viitab maade sundvõõrandamisele.

Ljadov tunnistas “Pealtnägijale” antud intervjuus, et lindistas ise oma kõnelused Toomas Tamme ja Imre Arakasega, et vältida hiljem enda süüdlaseks jäämist.

Toomas Tamme esindaja vandeadvokaat Mikk Lõhmus lükkas “Pealtnägijale” antud intervjuus ümber väited nagu oleks Tamm üritanud oma endist äripartnerit lavastada süüdi iseenda palgamõrva organiseerimises. Lõhmus nimetas seda laimuks. Tema väitel hakkasid eelmise aasta veebruaris liikuma Ida-Virumaal kuuldused, et võidakse kavandada Toomas Tamme tapmist, mistõttu tegi Tamm ka avalduse politseile, sest ta hakkas oma elu pärast karma.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474