4. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ergma tutvustas Marokos Eesti Energia plaane

Riigikogu esimees Ene Ergma kohtus täna Marokos nii parlamendi esindajatekoja esimehe, kui ka peaministriga ning tutvustas neile Eesti Energia plaane.

Ergma tõi kohtumisel esindajatekoja esimehe Abdelwahad Radiga esile Eesti jätkuva koostööhuvi põlevkivi ja taastuvenergeetika valdkonnas. Eesti Energia on näidanud üles valmisolekut kaasa lüüa Maroko põlevkivienergeetika programmides. Samas on allkirjastatud ka vastastikuse mõistmise memorandum, mis annab Eesti Energiale õiguse hakata uurima Maroko põlevkivi ressurssi.

Ergma kinnitas vestlusel, et Maroko on kujunemas Eestile oluliseks partneriks Põhja-Aafrikas. Koostöö on käimas mitmel tasandil ja alles kevadel külastas Marokot peaminister Andrus Ansip.

Kohtumisel kuningriigi peaministri El Fassiga ütles Riigikogu esimees, et Eesti investeeringud Marokosse on viimastel aastatel oluliselt kasvanud. Need puudutavad põhiliselt energeetikat, info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonda ning turismi. Ettevõtjate huvi on kindlasti suurendanud ka aasta eest allkirjastatud investeeringute vastastikuse kaitse leping, käivitunud on ka topeltmaksustamise vältimise lepingu läbirääkimised.

Kõneldes Euroopa Liidu üha tihenevatel sidemetel Marokoga märkis Ergma, et samal ajal kui Maroko kaubavahetusest üle poole on ELiga, võiks Marokole huvi pakkuda ka Eesti kogemus ELi turuga integreerimisel. "Oleme valmis hea meelega jagama oma kogemusi," lubas ta.

Riigikogu delegatsioon koosseisus Jüri Ratas, Peep Aru, Mart Nutt, Mark Soosaar ning Riigikogu kantselei direktor Heiki Sibul, külastab homme Marrakeshi, kus kohtutakse sealse esimese naislinnapea Fatima Zahra Mansouriga. Laupäeval käiakse vanalinnas Eduard Viiralti kunagises elupaigas ning kavas on avada temale pühendatud mälestustahvel.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474