4. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kunda Nordic Tsement kolis Latvenergosse üle

Oleme mitmeid pakkumisi vaadanud, aga Latvenergo tingimused olid parimad, sõnas ASi Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor Meelis Einstein.

"Sõlmisime täna Latvenergoga üheaastase lepingu järgmiseks aastaks. Oleme mitmeid pakkumisi vaadanud ja see asi on meil laua peal olnud juba mitu kuud. Aga see lõppes ikkagi nii, et Latvenergo tingimused olid paremad kui Eesti Energial," rääkis ta.

Samas nentis Einstein, et Latvenergo lahendus pole hea, vaid on halb, aga parem kui Eesti Energia pakkus. "Me suudame sellega elada," lisas ta.

"Kunda Nordic Tsement on vabal turul kõige suurem ja kõigil on meie vastu huvi. Ma arvan, et Latvenergo tegi esimese pöördumise, kuid sellel turul polegi kahjuks palju variante," märkis Einstein.

"Kuigi Lantvenergo tingimused olid palju paremaid kui Eesti Energia puhul, ma ei arva, et Eesti Energia suurklientidest tühjaks jookseb. Terve Baltikum on kokkuvõttes miinuses. Energiafirmad kindlasti leiavad endale kliendid, selles ei ole küsimus. Hindade vahed ei ole nagu öö ja päev, aga väikesed tingimused mõjutavad," selgitas ta.

Einstein möönis, et kuigi turg avati ja öeldi, et tuleb palju pakkumisi, aga kahjuks pole näiteks Vene energia Eesti suurtarbijatele kättesaadav. "Seal on teatud bürokraatilised probleemid ja ega Eesti turg nende jaoks nii atraktiivne ei ole," põhjendas ta.

Einstein tõdes, et tööstuse poole pealt on meil elektri hind ja elektri kulu läinud üle mõistuse suureks. "Sellel aastal oleme umbes Rootsi ja Norra elektrihinna tasemel, aga järgmisel aastal oleme märkimisväärselt üle. Ma ei ütle, et elektrienergia peaks Eestis olema imeodav, aga me oleme vindi üle keeranud," lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474