9. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eve ja Margus Fink ostsid Arcolt nõude Tederi firma vastu

ASi Arco Vara tütarettevõte Arco Investeeringute AS võõrandas temale kuuluva nõude Hillar Tederi firma Celia Crowd ASi (endise nimega Ühendatud Kapital) vastu ASile EMF Invest, mille omanikud on Eve ja Margus Fink.

Tehingu väärtus on 52 miljonit krooni ning tehingu tulemusena tekib kontsernile 18 875 000 krooni erakorralist kasumit, teatas Arco Vara börsile.

2008. aastal andis Arco Investeeringute AS firmale Sigma Real Estate Ltd kümme miljonit dollarit laenu, mille garanteeris Ühendatud Kapital. Kuna laenu ei tagastatud, esitas Arco mullu 18. veebruaril hagi kaubandus-tööstuskoja arbitraažikohtusse.

Kohtu eelmise aasta 21. detsembri otsusega kohustati Ühendatud Kapitali tasuma

Arcole põhivõlgnevus kümme miljonit dollarit, sellelt arvestatud intressid 906 666 dollarit, viivised 773 699 dollarit ning alates 22. detsmebris 2009 põhivõlgnevuselt arvutatud viivis 8% aastas. Eilse seisuga ulatus viivis 705 753,30 dollarini. Lisakskohustati Ühendatud Kapitali tasuma arbitraažkohtu kulude hüvitis 1,1 miljonit krooni. Kokku on nõude summaks eilse seisuga 137,9 miljonit krooni.

Võttes arvesse, et Ühendatud Kapital on vahepeal muutunud varatuks äriühinguks, ei ole ilmselgelt reaalne, et pankrotimenetluse käigus saaks Arco oma nõuet olulises ulatuses rahuldatud, teatas ettevõte börsile. Arco bilansis on juba mullu nõue Celia Crowdi vastu alla hinnatud kolme miljoni dollari väärtusele (ca 33,1 miljonit krooni). Arvestades eelmärgitut, pidas Arco juhatus majanduslikult otstarbekamaks võõrandada nõue, seisab börsiteates.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474