9. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Innokas Medical OÜ laiendab tehast Rakveres

Meditsiinis kasutatavate tehnoloogiliste seadmete kavandaja ja tootja, Soome firma Innokas Medical Oy laiendas oma tegevust Rakveres.

Innokas Medical Estonia tegevjuhi Jouni Olavi Ihme sõnul oli tehase laiendamise eesmärk pakkuda klientidele üha komplekssemaid meditsiiniseadmeid ka Eesti tehasest.

Eelmise tehase pindala oli 350 ruutmeetrit ning tänu laiendusele suureneb tehas tuhande ruutmeetri võrra. Kasvanud on ka ettevõtte personal, asutamise aastal sai seal tööd neli inimest, praegu on töötajaid 30.

"Loomulikult me vajame veel tööjõudu ja eesmärk on värvata," kommenteeris Ihme. Kui palju nad inimesi juurde värvavad, selgub alles tulevikus.

Ihme sõnul on Eesti ettevõtte käivet raske arvutada, aga kogu Innokas Medical käive oli eelmisel aastal 17,4 miljonit eurot. Selle aasta käibeks prognoosib tegevjuht 20 miljonit eurot.

"Tulevikus jätkame kindlasti pikaajalist koostööd kohalike ettevõtjatega," lausus Ihme. Tema sõnul on järgmine samm tuleval aastal just see, et Innokas Medical Estoniast saaks iseseisev ettevõtte.

Kasutusse tulevad kohalike ettevõtete poolt materjalid ja kindlasti alustab tööd trükkplaatide ladumis- ja töötlemisliin. "Eesmärgiks on luua tarnete võrgustik, et klientidele tarnida üha komplekssemaid meditsiiniseadmeid Eesti tehasest," rõhutas Ihme.

Innokas Medicalil on kaks tehast, üks Põhja-Soomes ja teine Rakveres, tegevjuhi sõnul sellest täiesti piisab ja nad ei plaani tehaseid mujale ehitada.

Innokas Medical on ainus ettevõte Soomes, mis on spetsialiseerunud meditsiinitehnoloogiaseadmete projekteerimisele ja tootmisele tellimuste alusel.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474