10. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MKM: Narva elektrijaamad ei vaja eraldi kohtlemist

Narva elektrijaamade väljarebimine üldisest taastuvenergia toetuste kontekstist pole põhjendatud, kommenteeris majandusministeerium Elektrienergia Suurtarbijate Liidu üleskutset lõpetada taastuvenergia toetuse maksmine Narva jaamadele.

Ministeeriumi eelnõu kohaselt vähenevad toetused kõigil põhjendamatult kõrge kapitalitootlikkusega taastuvenergia tootjatel, sealhulgas ka Narva jaamadel. Kõiki ettevõtteid tuleb kohelda võrdselt. Narva jaamade erinev kohtlemine võrreldes teiste sama taastuvat allikat kasutavate tootjatega on diskrimineeriv ning vastuolus Euroopa Liidu põhimõtetega, teatas ministeerium.

Narva jaamade taastuvenergia toetus on aidanud ministeeriumi kinnitusel oluliselt täita riiklikku taastuvelektri eesmärki. Biomassi kasutamist tuleks vaadata Euroopa Liidu kliimapoliitilisel tasemel – eesmärk on vähendada CO2 emissioone (lisaks muud keskkonnamõjud). "See, et emissioone vähendav ettevõte võib saada vabanenud kvoodimüügist tulu, on emissioonikaubanduse funktsioneerimiseks vajalik, kaubandusskeemi orgaaniline osa," seisab ministeeriumi teates.

Globaalses mõttes on oluline, et iga kilo biomassi kasutamist hoiab kokku põlevkivi kasutamist, seega on puidu põletamine vajalik ja kiiduväärne suund.  Lisaks aitab puidumassi, eriti vähemväärtusliku massi, tõhusam kasutamine luua juurde töökohti. Biomassi põletamine koos fossiilsete kütustega on maailmas väga levinud praktika, eriti Soomes, Saksamaal ja Suurbritannias, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474