12. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendaja ja pankrot käivad käsikäes

Loo alevikus Vanasauna tänaval keerutab tuul kipskarpide kilesid nagu pruudi pulmaloori.

Paraku on karm põhjamaine kliima kündnud pruutide näkku juba nii sügavad vaod, et Jõelähtme vallaametnike arvates vaevalt nad enam mehele saavad.

Majade ehitamine seiskus 2008. aasta kevadel. 2009. aasta sügisel omandas need värskelt asutatud Swedinvest OÜ, mille omanik on Rene Tammo. Kuid juba selle aasta veebruaris kuulutati välja Swedinvesti pankrot ja lagunevad majad on pankrotivarana müügis.

Rene Tammo põhjendab ebaõnnestumist välisinvestorite loobumisega: “Projekti rahastamiseks oli kokkulepe Rootsi investoriga, kes kahjuks otsustaval hetkel alt ära hüppas,” rääkis Tammo.

Swedinvest on Tammol juba kuues ebaõnnestunud ettevõte. Kinnisvarafirmad Rae Kodu, Hascan Holding, Klanberg Invest, Bluecom ja Baltic Investment Properties on viis varasemat ettevõtet, mis Tammo käe all põhja on läinud. Selle aasta kevadel kuulutas Harju maakohus välja ka Tammo kui eraisiku pankroti ja mehele on seatud ärikeeld.

“Minuga seotud ettevõtted kannatasid viimaste aastate majanduslanguses eelkõige seetõttu, et kõige tugevama löögi all oli just kinnisvarasektor, kitsamalt öeldes põlluarendused. Kahjuks on ebaõnnestujate hulgas veel sajad teised Eesti ettevõtted,” vastas Tammo küsimusele, kuidas ta ärid järjepanu luhtuvad.

Tänases Äripäevas ilmus uuriv lugu Tallinna lähiümbruse buumiajal alustatud kinnisvaraarendustest ning omavalitsustele osaks saanud õppetundidest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474