26. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO: välismaal toimunud kahjud kasvatasid väljamakseid oktoobris 18%

ERGO Kindlustus hüvitas 2010. aasta oktoobris 2 083 kahjujuhtumit 45 miljoni krooni ulatuses. Võrreldes möödunud aasta oktoobriga on hüvitiste summa kasvanud ligi 18%.  

Kasv on tingitud kasko-, liiklus- ja reisikahjude suurenenud väljamaksetest mulluse oktoobriga võrreldes. Kaskokahjude väljamaksed ületasid mullust taset 28%, liikluskahjude väljamaksed 16% ning reisikahjude väljamaksed kolm korda.  

„Alates kolmandast kvartalist on liikluse- ja kaskohüvitiste puhul selgelt tunda kaubavahetuse taastumise mõju välismaaga. Kui tavapäraselt moodustavad välismaal toimuvad avariikahjud 25% hüvitiste kogusummast, siis kolmandas kvartalis suurenes see 40%le ja ka oktoober kinnitas kasvutrendi. Suurimaks välismaal toimunud kahju väljamakseks oli Lisco Gloria laeva põlengus hävinud veoauto ja haagise hüvitis summas ligi miljon krooni,“ selgitas ERGO kindlustusdirektor Andres Konsap.

Reisikahjude väljamaksed on Andres Konsapi sõnul kasvanud eeskätt Toptoursi makseraskustest ajendatud reisitõrgete hüvitiste väljamaksmise tõttu. ERGO on hüvitanud TopTours ASi makseraskustest tingitud reisitõrkekahjud 273 kliendile. Kahjusumma küünib 1,3 miljonile kroonile.  

Käesoleva aasta esimese kümne kuuga on ERGO Kindlustus hüvitanud kahjusid kokku ligi 393 miljoni krooni, mis on 7,5% võrra vähem kui möödunud aasta sama perioodiga.

Oktoobris teatati ERGOle 1930 kahjujuhtumist, mis on 25% rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Kahjuteadete hulka suurendas reisi-, õnnetusjuhtumi- ja liikluskahjuteadete arvu kasv võrreldes mulluse oktoobriga. Kõige rohkem laekus oktoobris kaskokahjuteateid, kokku 806 korral.

Kindlustusmakseid kogus ERGO Kindlustus 2010. aasta oktoobris ligi 57 miljonit krooni, mis on 5,7% vähem kui 2009. aasta oktoobris.

Enim kindlustusmakseid laekus oktoobris tavapäraselt kasko- ja liikluskindlustusest vastavalt 19 miljonit krooni ja 16 miljonit krooni. Võrreldes mulluse oktoobriga kasvas reisikindlustuse ja õnnetusjuhtumikindlustuse maksete laekumine ning veoste ja vastutuse maksete laekumine. Vähenes kasko-, liikluse- ja kodukindlustuse maksete laekumine.  

Aasta algusest on selts kogunud kindlustusmakseid 564 miljonit krooni, mis on 7,4% vähem kui eelmisel aastal.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474