27. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Priske ja Tsäkko soovisid vaidluste lõppu

Majandusministeeriumi kantsleri Marika Priske kaitsja Alar Urmi sõnul tahtsid Priske ja maanteeameti juht Tamur Tsäkko, et teedeehitajate vaidlused lõpeks ja see öeldi ka välja.

Järgneb advokaadibüroo LEXTAL vandeadvokaat Alar Urmi kommentaar:

„Käisime Marika Priskega kahtlustust saamas, tegemist oli 14 leheküljelise tekstiga. Lugesime selle läbi ja märkisime põhilise üles, teksti meile kätte ei antud. Selgitasime, et valmistame kõige kohta ette kirjaliku seletuse ja tuleme koos sellega ütlusi andma.

Samuti käitus Tamur Tsäkko, tean seda tema kaitsjalt.Järgmisel nädalal saab kirjalik seletus valmis ja siis lepin uurijaga kokku ütluste andmise aja. Seega on prokuratuuri väide ütlustest keeldumise kohta ebaõige.Kui uurimine võib pikki kuid asja ette valmistada, luurata, lindistada ja tõendeid koguda, siis peavad ka kaitsjad saama aega enda positsiooni ette valmistama.

Prokuratuuri antud teave erineb varem öeldust selle poolest, et uurijad on nüüdseks aru saanud, et mingeid lubamatuid lisatöid ei ole tellitud ja vastava lepingu mittesõlmimine otsustati juba enne asja uurimise ilmsikstulekut. Seega on selle episoodi osas asi väga selge ning ametnikke ei ole küll milleski süüdistada.

Kose-Aruvalla hanke osas kõlas süüdistus, et survestati ettevõtjaid leppima kokku hankemenetluse tulemus. Sellist survet ei olnud ja see on teoreetiliselt võimatu, sest hankemenetluse tulemuse otsustab maanteeamet, mitte ettevõtjad.

Kõik asjassepuutuvad ametnikud tahtsid, et vaidlused lõpeks ja seda öeldi tõesti ka välja. Samas ei ole keelatud "Andresele ja Pearule" öelda, et lõpetage kord ometi kaklus ja leppige kokku, et "mätas paremale". Igaüks võib kohtuskäijale öelda, et lõpeta vaidlemine, seda ei keela konkurentsiseadus ja selle eest ei saa karistust määrata. Riik oli ja on huvitatud, et vaidlus lõpeks ja seda öeldi ka välja.

Mis puudutab kantsleri poolt mõjutamist ja "reljeefset väljenduslaadi", siis jah, kantsler on, oli ja peabki olema otsustav, enda otsuse selgelt välja ütlema ning selle täitmist nõudma.

Ja mis oluline ja paljude tõendite põhjal selge - Priske ja Tsäkko tahe ja kavatsused olid suunatud ainult sellele, et tee-ehitus algaks ning keegi ei kahtlusta neid vähimalgi määral mingis libedas sõpruses ehitajatega ega omakasulikes mõtetes või tegudes.“

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474