Saaremaa tööstusfirma peab palgatõusu priiskamiseks

Meie palgad ei muutunud masu ajal ja ma ei näe kahjuks ka järgmisel aastal mingit palgatõusu ette, ütles Saaremaal asuva kummidetailide tootja OÜ Merinvest juhataja Enn Meri.

„Maailm ümberringi ei ole veel nii väga helde, et midagi sulle kingitakse niisama,“ põhjendas Meri. „Kui sa tahad palka tõsta, siis sa pead ju toodangu hinda tõstma, aga autotööstuses pole see veel võimalik. Siin on konkurents karm.“

Samas ütles Meri, et häda pole ka midagi. „Meil läheb ju tegelikult hästi, nagu läheb hästi ka teistel peamiselt eksporttoodangut tegevatel firmadel,“ oli Meri optimistlik, ent lisas, et nii hästi neil veel siiski ei lähe, et saaksid hakata priiskama ja palku tõsta.

Meri kinnitusel on nad pidevalt inimesi juurde palganud ja praegu töötab Merinvestis 268 inimest. „Viimati oli meil korralik palgatõus buumi ajal, 2008. aastal,“ rääkis Meri. „Aga me pole ka masu ajal palkasid langetanud, nii nagu seda tehti näiteks ehituses.“

Küsimusele, millal Merinvestis võiksid palgad tõusma hakata, vastas Meri: „Seda ei julge ma praegu öelda ja targem oleks seda ka mitte enne välja öelda. Eks me vaatame – kunagi ikka tõuseb palk, aga mitte järgmisel aastal.“

Merinvest valmistab kummist tihendeid ja membraane, mis eksporditakse Saksa firma Freudenberg kaudu Euroopa riikide enamikesse autotehastesse.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

TALLINNA LINNAKANTSELEI otsib JUHTIVSPETSIALISTI

Tallinna Linnakantselei

17. oktoober 2018

Uudised