9. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahumägi hämas pere sissetulekuga

Pärast villaskandaali puhkemist bluffis riigikogu reformierakondlasest liige Jaanus Rahumägi oma perekonna ametlikud sissetuleku tegelikkusest pea kaks korda suuremaks.

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalvekomisjoni esimehe Jaanus Rahumägi võimalikule bluffimisele juhtis Äripäev tähelepanu 29. novembril ilmunud artiklis “Vastuseta: kust tuleb Mari Rahumägi teenistus”.

25. novembril eetris olnud TV3 otsesaates “Kolmeraudne” andis Jaanus Rahumägi teada, et tema perekonna jõukuse allikas on eelkõige abikaasa Mari Rahumägi teenistus. “Minu abikaasa teenib vähemalt 5–6kordse palga iga kuu, võrreldes sellega, mis riigikogu liige teenib. Ma elan tema toel täiesti selgelt,” selgitas Rahumägi.

Kuna Rahumägi tasu riigikogus ulatub viiekordse Eesti keskmise palgani, siis pidanuks Mari Rahumägi igas kuus teenima vähemalt 300 000 krooni. Pärast Quelle pankrotistumist Saksamaal ostis siinse kataloogiäri üles rootslastele kuuluv Consortio Invest AB. Mari Rahumägi jätkas firma juhina ka uute omanike käe all. Ettevõtte aruandest selgub, et kahe juhatuse liikme tasu kokku oli igas kuus ühes sotsiaalmaksuga alla 150 000 krooni, mis on tunduvalt väiksem kui Rahumägi poolt saates “Kolmeraudne” välja öeldud numbrid.

Täna ilmunud Eesti Päevalehes annab Jaanus Rahumägi teada, et tema ja Mari Rahumägi teenisid 2009. aastal kokku 2,8 miljonit krooni. See tähendab, et perekond Rahumägide eelmise aasta ametlikult deklareeritud tulu oli ühes kuus keskmiselt 233 333 krooni. Sellest Jaanus Rahumägi sissetulek on suurusjärgus 65 000 krooni ja Mari Rahumägi sissetulek natukene alla 170 000 krooni.

Nendest andmetest ka selgub, et perekond Rahumägile pakutavad hüved on mitu korda kallimad Jaanus ja Mari Rahumägi sissetulekutest. Kaks aastat perekond Rahumägi kasutuses oleva villa maksumus on üle 11 miljoni krooni.

Kui Jaanus Rahumägi rääkis otsesaates tõtt, siis on perekond Rahumägil lisaks maksuametile igal aastal deklareeritule veel sissetulekuid, mille allikaid keeldub aga Jaanus Rahumägi avalikustamast.

25. novembril avaldas Äripäev artikli Jaanus Rahumägi pere kasutuses olevatest luksuslikest hüvedest. Perekond Rahumägi on viimasel kahel aastal puhanud korduvalt Kreeta saarel asuvas villas, kuhu sel suvel saadeti Rahumägile spetsiaalselt ka maastur Jeep Wrangler. Eelmisel aastal toimetati Kreetale aga Mari Rahumägile kuuluv auto.

Rahumägi ütles alguses, et ta ei tea nimetatud villast ja seal puhkamisest midagi. Pärast Äripäeva tehtud fotode nägemist teatas, et villa kuulub tema perekonnale. Neli päeva hiljem ehk pärast artikli ilmumist teatas aga, et tegelikult kuulub villa ning Rahumägile Kreeta saarel kasutamiseks saadetud maastur Rahumägi sõbrale Eric J. Van de Wynkelele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474