Tallinna staažikad ametnikud saavad 644 000 krooni preemiat

Tallinna linn annab tänavu kauaaegsetele töötajatele teenetemärgi, millega käib kaasas ka kopsakas preemia. Kokku premeerib linn staažikaid ametnikke 644 000 krooniga, raha võetakse erakorraliste sündmuste kassast.

Tallinna uudiseid avalikkusele vahendav Raepress saatis esmaspäeval välja küll pressiteate, et linnapea annab Raekojas staažikamatele linnateenistujatele üle teenetemärgid, kuid jätab mainimata, et märgiga käib kaasas ka kopsakas rahaline preemia.

Tänavu sai teenetemärgi 126 linnaametnikku, kokku maksab linn neile preemiaks 644 000 krooni. 

„Vastava rinnamärgi omistamisel makstakse kõigile teenistujatele preemiat. Ametnike puhul vormistatakse maksmine ergutusena, vastavalt avaliku teenistuse seadusele. Preemiasumma suurus on staažist sõltuvalt progresseeruv,“ öeldi Raepressist.

Preemia suurus sõltub töötatud aastatest. Näiteks 10aastase tööstaaži puhul makstakse preemiat 4000 krooni, 15 aasta puhul 5000 krooni, 20 aasta puhul 6000 krooni, jne.

Tänavu sai 10 000kroonise preemia staažikaim töötaja, kommunaalameti vanemökonomist Silvi Vilmansen. Kahel töötajal – Tallinna linnavaraameti maatoimingute teenistuse linnamaade osakonna juhataja Alo Brandt ja Tallinna kommunaalameti hooldusosakonna peaspetsialist Helve Mitt – täitus tänavu 35. tööaasta. Nemad said preemiaks 9000 krooni.

Linnasekretär Toomas Sepal täitus linnaametnikuna 20 aastat, talle määras linnapea Edgar Savisaar preemiaks 6000 krooni. Abilinnapea Eha Võrku premeeris linnapea 15 tööaasta täitumise puhul 5000 krooniga. Sama suure preemia sai ka linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, kel täitus samuti 15 aastat, sellele käskkirjale on alla kirjutanud volikogu aseesimees Jaak Juske. Kokku ligi 15 000 krooni said ka volikogu kantselei kolm juristi, kes polnud nõus oma nimede ja tööstaaži avaldamisega.

Neljal töötajal täitus 30 aastat ning kolmel 25 aastat linna teenistuses. 20aastane staaž on 22, 15aastane 40 ja 10aastane staaž 54 töötajal. Premeeritavate töötajate hulka kuuluvad kõik linnavalitsuse struktuuris, sh volikogu kantseleis, linnakantseleis, ametites ja linnaosade valitsustes töötavad inimesed.

Käskkirjadest selgub, et osa preemiaid makstakse välja jaanuaris ning need on eurodeks ümardades pisut tõusnud. Näiteks 5000kroonine preemia on ümardatud 325 euroks ehk täpsemalt 5085,15 krooniks ning 6000kroonine preemia 390 euroks ehk 6102,17 krooniks.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised