Eesti Energia müüs Kohtla-Järve Soojuse VKG-le

AS Eesti Energia müüb oma 59,2%-lise osaluse ASis Kohtla-Järve Soojus senisele kaasomanikule OÜ VKG Energia 87 miljoni krooni eest.

Tehingu teostumise järel saab VKG Energiast soojusettevõte ainuomanik. Tehing jõustub ja viiakse lõpule pärast konkurentsiametilt nõusoleku saamist.

"Nagu oleme ka varem öelnud, siis oma osaluse müügiga soovib Eesti Energia lahendada Kohtla-Järve Soojuses kujunenud olukorra,  kus omanike vastuseisu tõttu on ettevõtte tulevikku puudutavad olulised otsused toppama jäänud," sõnas Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik.

"Paarikuulise müügiprotsessi järel oleme jõudnud VKGga müügitingimustes kokkuleppele ning loodame, et see tehing tagab Jõhvi piirkonnale tulevikus pikaajalise ja stabiilse soojusvarustuse lahenduse," lisas ta.

Viru Keemia Grupi juhatuse esimehe Priit Rohumaa sõnul on Jõhvi ja Ahtme piirkonna soojusega varustamine nende eesmärgiks alates 2006. aastast, mil VKG omandas 40,8% Kohtla-Järve Soojusest. "Hetkel on lõppenud Kohtla-Järve linnaosas kulgeva soojustrassi projekteerimine ning 1. jaanuarist 2013 varustame oma soojusega nii Kohtla-Järve kui ka Jõhvi piirkonda," märkis ta.

Tagamaks protsessi läbipaistvuse, kuulutas Eesti Energia 28. septembril välja oma osaluse avaliku pakkumise. Määratud tähtajaks, 19. oktoobriks laekus üks ostupakkumine, mille esitas seni 40,8%-lise osalusega kaasomanik VKG Energia.  

Kohtla-Järve Soojuse müügitulu oli 31. märtsil lõppenud 2009/10. majandusaastal 118 miljonit krooni ja kasum kolm miljonit.

AS Kohtla-Järve Soojus varustab soojusega Jõhvi ja Ahtme linna, omades Jõhvi ja Ahtme soojusvõrke ning Ahtme soojuselektrijaama. Vana elektrijaama kõrval on valminud ka praegu seadistusfaasi läbiv uus maagaasil töötav reserv- ja tipukoormuse katlamaja.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised