Koger Keskkonnaehitust juhib nüüd advokaat

Novembri lõpus vahetas Koger & Partnerid tütarfirma Koger Keskkonnaehitus omanikku, mille järel läks ettevõtet juhtimine üle advokaat Janar Männapuule.

Männapuu sõnul astus eelmine juht tagasi isiklikel põhjustel. Männapuu ametisse kinnitamises oli oma osa aga ka uuel omanikul Telman Natalinovil, kelle firmale ettevõte nüüd kuulub.

„Äriühingu omandaja hindas Koger Keskkonnaehituse majanduslikku seisu müügitehingu ettevalmistamise käigus, kuid ei soovi talle teadaolevat informatsiooni avalikkusega jagada,“ avaldas Männapuu. „Täiendavate meetmete rakendamine omakapitali osas on teataval määral aktuaalne ka reaalajas,“ kirjeldas ta Koger Keskkonnaehituse hetkeseisu lisades, et aktsiaselts muudetakse osaühinguks, parandatakse kuluefektiivsust ja plaanitakse osalemist riigihangetel.

Ehkki koos Koger Keskkonnaehitusega pooleliolevaid töid ja ehitusobjekte uue omaniku kätte ei läinud, seostas Männapuu spetsiifilise vara, referentside ja oskusteabega äriühingu tulevikuplaane selle varasema majandustegevusega.

„Koger Keskkonnaehituse 2010. aasta käive ja kasum/kahju ei kuulu hetkel avaldamisele,“ ütles Männapuu. Pooleli on paar vaidlust, mille lahendamisega Koger Keskkonnaehitus jooksvalt ja jätkuvalt tegeleb. „Vaidluste sisu ja perspektiivi menetluse huvides ei ole võimalik kommenteerida, märgin vaid, et hankevaidlusi ei ole,“ täpsustas advokaat.

Koger Keskkonnaehitus on pakkujana osalenud viiel riigihankel, kuid pole erinevalt emafirmast kordagi parimaks osutunud.

Äripäeva küsimusele, miks ta võõrandas novembris Koger Keskkonnaehituse, vastas ehitusärimees Andres Koger järgmiselt: "Keskkonnaehituse puhul oli tegemist loomuliku sammuga, pidime korrastama juhtimisstruktuuri, ettevõttes praktiliselt tegevus puudus, meil polnud mõtet seda struktuuri üleval pidada."

Koger jättis samas vastamata küsimusele, kas tegu oli tavalise ostu-müügitehinguga, mis müüjale raha sisse toob või millegi muuga.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised