27. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

If hüvitas novembris 40 miljoni eest kahjusid

Novembris maksis If Kindlustus klientidele ligi 2400 kahjujuhtumi eest 40 miljonit krooni hüvitisi.

Suurimad novembrikuu väljamaksed olid seotud sõidukitega, millest kaskokahjusid korvas If 12 miljoni ja liikluskahjusid 14 miljoni krooni eest. Varakahjude hüvitised moodustasid novembris 11 miljonit.

Novembris registreeriti Ifis kokku ligi 2200 kahjujuhtumit, mis tähendas mullusega võrreldes 16% kasvu. Kõikidest registreeritud kahjudest moodustasid 70% sõidukikahjud ning nende koguarv kasvas aastaga 13%. Enim kasvas novembris registreeritud liikluskahjude arv – 40%. Ifile teatatud varakahjude arv kasvas mullusega võrreldes 32%.

Novembris registreeritud kaskokahjudest moodustasid 35% klaasikahjud ning 30% olid põhjustatud otsasõidust teistele sõidukitele või muudele objektidele.

If Kindlustuse sõidukikahjude osakonna juhataja Taavi Kiibuse sõnul oli november lumerohke ning seetõttu toimus ka liikluses väga palju õnnetusi. "Seoses raskete ilmastikuoludega ja turuosa kasvuga suurenes novembris ka liikluskahjude osakaal 40% võrra. Kõige kahjurohkemad piirkonnad olid Tallinn ja Harjumaa, kus toimus 50% kõikidest registreeritud sõidukikahjudest, 11% registreeritud sõidukikahjudest toimus Tartus või Tartumaal," märkis ta.

If kogus novembris 74,53 miljonit krooni kindlustusmakseid, mida on mullusega võrreldes 3,9% rohkem. Kõige rohkem laekus novembris kindlustusmakseid liikluskindlustuselt ning kaskokindlustuselt, vastavalt 24,87 miljonit ja 19,34 miljonit krooni.

Novembris kasvas If Kindlustuse turuosa Eestis 2,4 protsendipunkti võrra, kokku 28,4%ni, millega ettevõte jätkab turuliidrina.

Käesoleva aasta üheteist kuuga on If hüvitanud ligi 25 000 kahjujuhtumit kokku 453 miljoni krooni eest. Aastaga on hüvitatud kahjude arv kasvanud 8% ja väljamakstud hüvitised vähenenud 11%.

If kuulub Põhjamaade kahjukindlustusgruppi If P&C Insurance Holding, mille omanik on Sampo. If on Balti juhtiv ühe kaubamärgi all tegutsev kahjukindlustaja, kes pakub mitmekülgseid kindlustuslahendusi rohkem kui 310 000 era- ja ärikliendile Balti riikides.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474