28. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IIZI: 2011 tuleb kindlustuses hinnatõus

IIZI kindlustusmaakleri ärikliendiosakonna juhi Margo Meeniski sõnul ootavad nad uuel aastal eelkõige kogu kindlustussektori stabiliseerumist ning ennustavad, et tekib ka surve hindade tõstmiseks.

"See ei ole küll ootus, aga ennustame, et ka kindlustuses tekib järgmisel aastal surve hindade tõstmiseks, sest mitmed märgid, näiteks autode ja ehituse hindade tõus, näitavad selles suunas teed," kommenteeris ta.

Statistikaameti andmeil kukkus kindlustusturg tänavu novembris 5% võrreldes eelmise aasta novembriga.

IIZI novembrikuu tulemused olid Meeniski sõnul oluliselt paremad kui aasta tagasi. "IIZI vahendusel sõlmiti kindlustuslepinguid 12% rohkem kui eelmisel aastal samal ajal ning kindlustuspreemiaid vahendati 18% rohkem," märkis ta.

November on maakleriettevõttele tähendanud aastalõpumelu algust, näitajad on eelmiste kuudega võrreldes pigem väiksemad. "Kogu kindlustussektor toimib n-ö lainetena ning tavaliselt on kõrghetked aasta alguses ja sügisel, mil sõlmitakse rohkem kindlustuslepinguid. Aasta lõpu poole ollakse pigem madalseisus, sest sellele ajale langevad jõulud ja aastavahetus," sõnas Meenisk.

Tema kinnitusel on inimeste väljaminekud siis suuremad ja vähem pakilised ostud, mis jõuluvana kingikotti ei mahu – näiteks kindlustus – jäetakse võimalusel uude aastasse.

Meenisk märkis samuti, et kindlustussektor käitub teiste majandussektoritega võrreldes 1-1,5aastase nihkega. Nii nagu majanduslangus jõudis kindlustussektorisse aasta hiljem, algab ka taastumine umbes aasta hiljem, sõnas ta.

"Kindlustusfirmade raske tulemus kolmandas kvartalis on peamiselt tingitud käimasolevast hinnasõjast. Kindlustusandjad on viimase 1,5 aasta jooksul teinud klientide saamiseks allahindlusi, seetõttu on vähenenud ka kogutavate preemiate maht, kuid samas on jätkuvalt vaja teha väljamakseid," lausus Meenisk.

Kindlasti mõjutavad väga teravalt kindlustusfirmade tulemusi karmimad ja väga heitlikud ilmastikutingimused, ja neid jagub juba igasse aastaaega, lisas ta.

"Maakleriettevõttena näeme siiski kindlustussektoris stabiliseerumist. Viimastel kuudel on pidevalt suurenenud IIZI kaudu vahendatavate kindlustuslepingute maht ja ennustame selle trendi jätku edaspidigi," ütles Meenisk.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474