20. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia toob jaanuaris USA turule Lumia 900-telefoni?

Nokia toob USA turule oma uue telefonide lipulaeva ja saab turundusse tugeva partneri.

Oodatakse, et Nokia lisab jaanuaris oluliselt panust otsustaval USA turul. Siis tuleb müüki ettevõtte tippmudel Lumia 900, avaldas mobiiltelefoniturgu jälgiv veebileht Winrumours.

Telefon tutvustatakse 9. jaanuaril Las Vegases algaval CES-elektroonikamessil, kirjutas Kauppalehti.

Nokia pole müünud veel ühtegi Lumia telefoni USA turul. Esimesena tuleb jaanuaris müüki odavam mudel, Lumia 710.

On teada, et Nokia on pidanud juba mõnda aega koostööläbirääkimisi, näiteks telefonioperaatoriga AT&T.

Samaaegselt turuletoomisega käivitab Nokia tohutu reklaamikampaania, kus saab suurt tuge Microsoftilt. Nende meetmetega arvatakse tagavat Nokiale nähtavus Ameerika Ühendriikides.

Võrgus ja turul liigub samal ajal erinevaid kuulujutte Lumia 900-seadme omadustest. Väidetavalt seljataks telefon paljud konkurendid, sest sellel on 1,4 GHz protsessor, 4,3-tolline AMOLED-ekraan ja 8 megapiksline kaamera.

***

Toiduainekontsern Raisio andis positiivse kasumihoiatuse ja ennustas kasumiprotsenti 5% ja 6% vahele, varasem prognoos oli 4-5% käibest.

Ehitusfirma YIT sai 60 miljoni eurose teeehitushanke E18 tee Hamina linna ümbersõidu esimesel etapil. Terve E18 tee ehitatakse neljarealiseks maanteeks.

Investeerimispank FIM asetas Stockmanni aktsia oma "väldi" nimekirja. Põhjenduseks sooja talve tõttu kehv talvemüük ja üldine vilets majandusolukord.

Operaatoritele tarkvaralahendusi valmistav Techotree sai Ladina-Ameerikast 30 miljoni eurose tellimuse. Tehnotree aktsia oli täna Helsingi börsi suurim tõusja.

Fiskarsi tütarettevõtte sai 3 miljoni eurose trahvi madalaima müügihinna määramisest kaupmeestele aastatel 2004-2007.

Investeerimispank Carnegie tõstis Nokia aktsiasoovituse tasemele "osta". Varasem soovitus oli "hoia". Hinnasiht on endiselt 4,90 eurot.

OMX Helsinki üldindeks oli kell 18:00 3,19% tõusus ning Nokia aktsia kell 17:46 1,85% tõusus.

Helsingi börsi suurimad tõusjad ja langejad kella 17:46 seisuga olid:

Tõusjad: Tecnotree +17.65%, YIT +8.12%, Cargotec +7.42%, Outotec +7.31%, Rautaruukki +7.19%: Ixonos -1.20%, Stockmann A -1.43%, Oral Hammaslääk. -1.67%, Aspocomp Group -4.17%, Elektrobit -4.76%

Langejad

 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474