Fukushima jaama omanik küsib miljardeid juurde

Jaapani tuumajaamade omanikfirma Tepco küisb riigilt 6,7 miljardi euro suurust abi, et hakkama saada tuumajaamaõnnetuse põhjustatud kahjude väljamaksmisega, kirjutab Yle Uutiset välisagentuuridele tuginedes.

Kui abipalve rahuldatakse, suureneb Tepcole tuumaõnnetuse kuludeks makstava abi määr 16,6 miljardi euroni. Ettevõtte teatel vajab ta lisaraha seepärast, et Jaapani valitsus laiendas õnnetuses kannatada saanutele hüvitise maksmise kriteeriume. Valitsuse otsus suurendas nii hüvitise saajate hulka kui ka hhüvitise suurust, teatas ettevõte.

Spetsialistide grupp arvestas oktoobris, et Tepco makstavate hüvitiste summaks kujuneb kahel esimesel aastal umbes 44 miljardit eurot. Teise rühma hinnangul tule Tepcol maksta 2 miljardi euro võrra rohkem.

Arvatavalt rahuldab Jaapani tööstusminister Yukio Edano Tepco abipalve kõige varem jaanuaris, ütles anonüümne allikas Reutersile.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised