28. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mart Saa müüs alles suvel ostetud Arco Vara aktsiad

Arco Vara Kinnisvarabüroo ASi juhatuse liige Mart Saa on müünud detsembri alguses Arco Vara aktsiaid, samas kui alles kuue kuu eest ta investeeris kinnisvaraarendaja aktsiatesse, selgub finantsinspektsiooni börsiemitentidega seotud isikute tehingute registrist.

Arco tippjuht on inspektsiooni andmeil 7. detsembril müünud 2000 Arco Vara aktsiat hinnaga 2,45 eurot tükk. Samas on Mart Saa selle aasta 17. juunil ostnud 1500 Arco Vara aktsiat keskmise hinnaga 4,58 eurot tükk.

Mart Saa ütles kaks nädalat tagasi Äripäevale antud intervjuus, et ei osanud 2010. aasta lõpus Euroopa Liitu tabanud kriisi päris sellisena ette kujutada.

2012. aasta kinnisvaraturu kohta lootis Saa, et tuleb 2011. aastaga sarnane aasta, kuid ta avaldas ka kartust, et võib minna raskemaks. „Põhilisteks põhjusteks, mis seda mõjutavad, on Euroopa Liidus toimuv, kuna inimeste üldisem turvatunne tuleviku ees on saanud taas löögi. Eestis on üheks suureks mureks kindlasti üldise elukalliduse jätkuv tõus, mitte tõusma kippuvad palgad ning kasvavad ehitushinnad. Positiivsena näen seda, et tundub, et pangad on jätkuvalt valmis kodulaene väljastama ja kodu ostmiseks ei ole paha aeg, kuna müüdava ruutmeetri hind on päris mõistlik. Eks ostma peaks ju ikka madalseisust. Ebakindlus majanduses üldisemalt võiks panna inimesi rohkem mõtlema ka kinnisvarasse investeerimisele ja sealt üüritulu teenimisele,“ märkis Arco Vara Kinnisvarabüroo ASi juhatuse liige.

Väärtpaberiregistri andmeil kuulub hetkel Mart Saale veel 2380 Arco Vara aktsiat.

Arco Vara aktsia maksab praegu Tallinna börsil 2,056 eurot, mis on madalaim tase pärast 2009. aasta kevadet. Võrreldes aasta algusega on väärtpaber odavnenud ligi 63%.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474