30. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrita viimane 10 000 majapidamist

Reedel kella 13 seisuga oli Patricku-nimelise tsükloni ja nädala jooksul lisandunud järeltormide mõjul korraliku elektrivarustuseta veel 10 000 majapidamist üle Eesti, teatas Eesti Energia.

Vähemalt neljandikul neist klientidest on vool ära osaliselt, mis tähendab ühe või kahe faasi puudumist.

„Faasi puudumine tähendab, et klient ei pruugi saada kasutada kõiki elektriseadmeid, kuid vähemalt ei pea ta istuma täielikus pimeduses,“ selgitas Jaotusvõrgu juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.

Kõige suuremat kahju on torm liinidele  tekitanud  Rapla-, Harju-, Jõgeva- Järva- ja Viljandimaal ning Lääne-Viru maakonnas, kus osas piirkordades jõutakse elektriliinide remondi ja uue võrgu rajamiseni järgmisel nädalal.

Suuremale osale vooluta majapidamistest loodab aga Jaotusvõrk partnerite abiga elektrivarustuse enne aastavahetust taastada. Kella 13 seisuga on rikkebrigaadid voolu tagasi toonud esialgsel hinnangul ligi 134 000 majapidamisele üle Eesti.

„Oleme jaganud brigaade vastavalt tekkinud kahjudele maakondade vahel ümber, et kiirendada elektriühenduse taastamist suuremaid purustusi saanud piirkondades,“ ütles Tõnne. „Õnneks lubab praegu lähipäevadeks rahulikku ilma, teeme täna-homme rikete kõrvaldamisel maksimumi. Loodame, et suudame enamikule klientidest aastavahetuseks voolu tagasi tuua,“ lisas ta.

Tänavuse detsembritormi poolt tekitatud kahju elektrivõrgule on märksa ulatuslikum kui mulluse Monika ajal. "Purustusi elektrivõrgus võib võrrelda 2005. aasta jaanuaritormiga, kus viimased majapidamised said voolu tagasi 20 päeva möödudes pärast tormi. 2011. aastal on meie infovahetus ja brigaadide efektiivsus tõusnud ja seetõttu usume, et nii kaua meil seekord ei lähe," lisas Tõnne.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474