3. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hääl koondab ettevõtteid ühe katuse alla 

Heiti Häälega seotud kütuse-, energia-, metalli- ja kinnisvaraettevõtted koonduvad Alexela Groupi alla, kelle osade omanikeks saavad Alexela grupi ettevõtete võtmeisikud eesotsas Heiti Hääle ja Igor Bidiloga.

“Soovisime muuta kontserni struktuuri ja omanikesuhted selgemaks ning kaasata plaanide realiseerimiseks uusi strateegilisi partnereid, kellest suurima osanikuna kaasasime oma pikaajalise Kashastani äripartneri Igor Bidilo,” selgitas Hääl. Bidilo on Venemaa nafta- ja hotelliärimees ning juba varasemast Hääle äripartner.

Hääle sõnul asutati valdusfirma Alexela Group sel suvel eesmärgiga reorganiseerida Kadaka Varahalduse AS kontsern.

Koondumistehingu tagajärjel seni Heiti Hääle, Marti Hääle, Aarto Eipre, Juhan Parmase ja Ain Kuusiku osalusega Alexela Groupil on 77,6 protsenti Alexela Oili aktsiatest, 100% OÜ Pakrineeme Sadama ning 90% OÜ Balti Gaas osadest. Alexela Groupi osakapitali suurendamise kaudu saavad suurimateks osanikeks Heiti Hääl ja Igor Bidilo, kes kahepeale kontrollivad 73,8% Alexela Groupi kapitalist. Ülejäänud 26,2% aktsiate omanikeks on mitmed grupi ettevõtete juhtidest eraisikud.

Kõik seni Kadaka Varahalduse kontserni kuulunud ettevõtted liiguvad Alexela Groupi koosseisu. Alexela Group jaguneb kolmeks - Alexela Metallitööd, Alexela Kinnisvara ja Alexela Energia. Grupi ettevõtted tegelevad lisaks kütuseärile veel põlevkivist õlisaaduste tootmise ja müügiga, Kiviõli linnale soojusenergia tootmise ja müügiga, kinnisvara arenduse ja müügiga, jäätmekäitluse ja lennukite opereerimisega. Alexela Groupi kogukäive on 319 miljonit eurot ning kontsern annab tööd  üle 1700 inimesele.

Kolmest tütarettevõttest suurim on Alexela Energia, kuhu uue struktuuri kohaselt kuuluvad Alexela Oil, kütuse logistikafirmad Terminali Partnerid ja Alexela Logistics, LNG terminali plaaniv Balti Gaas ja Pakrineeme Sadam, kütuste hulgikaubandusega tegelev Energia Nord, õlisaaduste tootja Kiviõli Keemiatööstus, vedelgaasi ettevõte Reola Gaas, elektrimüügiga tegelev Elektrimüügi AS ja jäätmekäitlusteenust pakkuv Eesti Keskkonnateenused. Alexela Energia alla kuuluvate ettevõtete konsolideeritud käive on üle 300 miljoni euro ning firmad annavad tööd enam kui 1500 inimesele üle Eesti.

Kolme ärivaldkonna tööd koordineerivad Argo Aavik metallitööde suunal, Mehis Rump kinnisvaras ning Marti Hääl ja Ilja Trakhtmann energiavaldkonnas.

Hääl ja Bidilo taotlevad konkurentsiametilt luba koondumiseks seoses mootorikütuse jaemüügiga tegelemisega. Samas jääb nende ühine turuosa sel kaubaturul alla mõjutatud kaubaturu piirimäära ning neil puudub ühine või kattuv majandustegevus.

Hea teada:

1712 töötajaga Alexela Grupp on tegev kolmes ärivaldkonnas – energia, kinnisvara ja metallitööd. Kontserni kuulub 16 ettevõtet. Grupi eelmise aasta auditeerimata kogukäive oli 319 miljonit eurot. 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474