14. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energia avastuskeskus uuendatakse 3,7 mln euroga

Tallinnas asuv Energia avastuskeskus suletakse ekspositsiooni täielikuks uuendamiseks ning taasavatakse 3,7 miljonit eurot maksva remondi järel järgmise aasta suvel.

Täna sõlmiti Energia avastuskeskuses ASiga Restor keskuse hoone renoveerimise hankeleping ning ASiga Eesti Energia renoveerimise kaasrahastuse toetusleping.

Üle 13 aasta nii lastele kui täiskasvanuile avastusrõõmu pakkunud keskus muutub algavate uuendustööde käigus elektri, energia ja loodusteaduste teemadele keskenduvaks avastuskeskuseks. Arendusprojektiga restaureeritakse miljööväärtuslik, käesoleval aastal saja-aastaseks saav Tallinna vana elektrijaama originaalsisuga hoone.

Energia avastuskeskuse juhi Kertu Saksa sõnul saab uuenev keskus juurde mitmeid ekspositsioone. "Näiteks meie peasaali keskseks atraktsiooniks saab elektri saamise ajaloo tutvustus alates 16. sajandi esimestest elektrikatsetustest kuni tuumaenergiani välja. Suurimaks magnetiks saab nn välgu saar, kuhu koondame kõik elektrit nähtavaks tegevad eksponaadid," rääkis ta. "Jätkame kindlasti klassikaliste füüsika ekspositsioonidega, millega oleme partneriks Eesti koolidele," tutvustas avastuskeskuse juht plaane.

Eesti Energia juhatuse esimehe Sandor Liive sõnul on järelkasv energeetikavaldkonna vundament. "Energia avastuskeskus on koht, kus tekitada noortes huvi loodusteaduste ja energeetika vastu ning seeläbi kasvatada vajalikku järeltulevat põlve. Võimalus panna ise käed külge ja avastada läbi põnevate kogemuste energeetikamaailma, on valdkonna populariseerimise seisukohast väga väärtuslik," rääkis ta.

Energia avastuskeskuse ehituse ja ekspositsiooni on projekteerinud KAOS Arhitektid OÜ. Projekti kogumaksumus on 3,7 miljonit eurot ja selle toetamiseks on sõlmitud ka eelkokkuleppe EASiga.

Energia avastuskeskuse Tallinnas Põhja puiestee maja suletakse külastajatele 19. jaanuaril. Renoveerimise ajal tegutseb keskus tehnikaülikooli juures. Tallinna linnavalitsusega räägitakse läbi ka Vabaduse platsi aluse näitusepinna kasutamise üle sel perioodil.

Avastuskeskuse asutajateks on Eesti Energia AS, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna linn ja AS Tallinna Soojus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474