14. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn leidis loodavale energiaagentuurile juhi

Linnavalitsuse 16. jaanuari istungil on kavas kinnitada selle aasta alguses loodud Tallinna energiaagentuuri juhataja ametikohale Villu Pella.

Pella andis konkursile esitatud essees Tallinna linna ees seisvatest energia efektiivse kasutamise küsimustest hea ülevaate ja visiooni Tallinna energiaagentuuri ees seisvatest ülesannetest ning arengusuundadest, teatas Raepress.

Villu Pella on diplomeeritud soojusenergeetika insener, ta lõpetas cum laude Tallinna Polütehniline Instituuti (praegune Tallinna Tehnikaülikool), omab tehnikateaduste kandidaadi kraadi. Pellal on pikaajalised töökogemused erinevates energeetika valdkonna ettevõtetes ja erafirmades nii Eestis kui ka Soomes. 1990ndate keskel töötas ta Tallinna energeetikaameti juhataja asetäitjana. Villu Pella on volitatud energiaaudiitor.

Energiaagentuur on Tallinna keskkonnaameti hallatav asutus, mis asutati linnavolikogu otsusega 1. jaanuarist 2013. Agentuur on registreeritud riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutuste riiklikus registris linna ametiasutuse hallatava asutusena alates 9. jaanuarist.

Energiaagentuuri esimeseks sammuks saab säästva energiamajanduse infokeskuse rajamine. Infokeskuses antakse nõu linnaelanikele ja korteriühistutele elamute säästliku renoveerimise ja energiakasutamise valdkonnas ning teavet linna ja riigi antavate toetuste kohta. Infokeskus hakkab nõustama elanikke energiaturu, eelkõige elektrituru uute tingimuste asjus, tegelema inimeste teadlikkuse suurendamisega säästva energiamajanduse valdkonnas.

Agentuuri spetsialistid hakkavad koordineerima kõiki töid, mis tulenevad linnapeade paktiga võetud kohustuste täitmisest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474