30. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia müüs oma kaks kinnistut

Eesti Energia müüs avalikul enampakkumisel kaks Tallinna kinnistut, mille müügist saadud raha kavatseb investeerida põhitegevusse.

Eesti Energia müüs avalikul enampakkumisel Tallinnas Laki 24 ja Kadaka tee 63 kinnistud. Müügipakkumisel osutus edukaimaks Eften Kinnisvarafond AS. Ühtlasi sõlmis Eesti Energia täna lepingu Raldon Arendus OÜga uue büroopinna rendiks aadressiga Pärnu mnt 139E alates 2014. aasta lõpust.

”Eesti Energia tegutseb Tallinnas praegu viiel kontoripinnal. Kolimise eesmärk on tuua kõik need töötajad ühte büroosse kokku. See parandab kindlasti ettevõtte töökeskkonda,” kommenteeris Eesti Energia kinnisvara direktor Urmas Uiboaid.

Laki 24 ja Kadaka tee 63 kinnistute müügist teenitud tulu investeerib ettevõte oma põhitegevusse. ”Kuna oleme otsustanud põhitegevusest kõrvale jääva kinnisvara arendusse oma vahendeid mitte investeerida, siis ka Pärnu mnt büroos hakkame tegutsema rentnikena,” lisas Uiboaid.

Eesti Energia uus Pärnu mnt 139E asuv büroo valmib 2014. aasta lõpus. Üürileping sõlmiti 10-aastase tähtajaga. Kuni uue hoone valmimiseni jääb Eesti Energia nii Laki 24 asuvas peahoones kui ka Kadaka tee 63 asuvas teenindus- ja büroohoones rentnikuks. 2014. aasta lõpus, mil valmib Pärnu mnt 139E büroohoone, koondab ettevõte sinna seni Tallinnas erinevatel oma ja välistel üüripindadel asunud struktuuriüksused. Kadaka tee 63 kinnistule jääb ka pärast uue pinna valmimist tegutsema Elektrilevi.

Eesti Energia poolt välja kuulutatud üüripäringule ligikaudu 7500 ruutmeetrise büroopinna leidmiseks laekus tähtajaks 17 pakkumist. Hankel said lisaks hinnale otsustavaks asukoht, parkimistingimused ning üldine vastavus Eesti Energia vajadustele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474