Kas kallis bensiin tõesti kahjustab aktsiaid?

Kui ajalugu mingigi indikaator on, siis bensiini hind on piisavalt kõrgele tõusnud, et kahjustada aktsiaturgu, ütles Barclaysi aktsiastrateeg Barry Knapp.

Tänane Bloombergi päevagraafik jälgib USA keskmise bensiini jaemüügi hinna ja Standard & Poor's 500 indeksi ettevaatava kasumi-hinna suhte suhet. Knapp edastas sarnase graafiku enda klientidele neljapäeval.

USAs tõusis bensiini jaemüügihind iga päev 17. jaanuarist 20. veebruarini. Viis nädalat kestnud ralli kergitas üleriigiliselt bensiini hinda keskmiselt 15%, 0,756 euroni liitrilt. See on kõrgeim hind pärast oktoobrit.

Graafikust nähtub, et aktsiaturg kukkus pärast seda, kui bensiini hind saavutas tipu 2011. aasta tipus ning eelmise aasta aprillis ja septembris. Esimesed kaks langust langesid kokku tarbijakulutuste aeglasema kasvuga.

Hiljutine bensiinihinna tõus on viinud aktsiad ebakindlale pinnasele, kirjutas Knapp. Tarbijate vaba raha ja meelestatus halvenevad, millele järgneb kulutuste vähenemine, lisas strateeg.

Kõrgematest bensiini hindadest tulenev mis iganes majanduslik aeglustumine võib takistada firmadel saavutada ette nähtud prognoose, seisis kliendikirjas. Majanduskasvu jätkumine aga võib suurendada inflatsiooniriski, mis survestab Föderaalreservi vähendama võlakirjaoste, mis omakorda kahjustab aktsiaturge.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised