Autor: Eliisa Matsalu • 3. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pensioniraha otsib kohta Eesti ärikinnisvaras

LHV Panga nõukogu liige Andres Viisemann usub, et tugeva rendivooga ärikinnisvara on kindlasti üks valdkond, mida investeerimismõttega vaadata.

Pensionifondidel on EfTEN Kinnisvarafondi juht Viljar Arakase hinnangul ilmselge huvi kinnisvarasse investeerida, kuid niisama ei lange midagi sülle. “Tuleb tööd teha ja tingimused fondidele sobivaks teha,” ütles Arakas. Euroopa Keskpanga võlakirjade otsuste tõttu tundub kinnis vara kindlasti üha atraktiivsema varaklassina.

EfTEN Kinnisvarafond II ostis jaanuaris 46 miljoni euroga Radisson Blu Sky hotellikinnistu omanikfirma ning hotelli majandava Astlanda Hotelli ASi. Ärihoonetesse kavatsetakse veelgi jõuliselt investeerida.

Eften Kinnisvarafond II jaoks oli Radisson Blu Sky hotellikinnistu ja Astlanda Hotelli ASi ostmine esimene tehing.Arakas rääkis, et kui nende esimene kinnisvarafond keskendus finantskriisijärgsele oportunistlikule investeerimisstrateegiale, siis jaanuaris asutatud fondi strateegia on nn core-kinnisvaraobjektid. Terminil pole Arakase sõnul eesti keeles üheselt mõistetavat vastet, kuid märksõnadeks on linna tuntuimad ärihooned, stabiilsed üürnikud ja madalam äririsk. Pärast esimest tehingut on EfTENi teisel kinnisvarafondil investeerimiseks praegu17 miljonit eurot omakapitali, mida on laenukapitaliga võimalik poole võrra suurendada.

Ideid ja plaane järgmisteks investeeringuteks Arakase sõnul on, ent poolikutest asjadest ta rääkida veel ei soovinud.

40 miljoni euro ulatuses on EfTENi teisel kinnisvarafondil siduvaid investeerimiskokkuleppeid. Esimeses emissioonis investeerisid fondi Swedbanki, Nordea Eesti ja LHV pensionifondid.

Loe pikemalt edasi tänasest Äripäevast.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474