Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 10. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soojuspildistamine aitab leida soojalekked

Termopildistamise ehk rahvakeeli soojuspildistamise kaudu saab pinnatemperatuuride abil ülevaate hoone soojapidavusest.

Asjatundja suudab piltide põhjal teha ettepanekuid soojapidavuse parandamiseks

ning järeldada ka vajalike renoveerimis- ja remonditööde kulgu.

Termograafia on meetod, mille käigus tehakse infrapunakaameraga detailne pilt hoone, seadme või eseme pinnatemperatuurist.

Saadud pildis on analüüsimise lihtsustamiseks värvitud erineva temperatuuriga piirkonnad eri värvi. Nii on lihtne avastada ebaloomulikult soojad või külmad kohad, uurida temperatuurierinevusi detailsemalt ning siis teha juba vastavad järeldused, kuidas hoonete puhul tõhustada energia kokkuhoidu ja selle kaudu raha säästa.

“Termopildistamine on tänapäevane meetod, mis aitab kindlaks teha maja, korteri või muu ehitise soojuslekke kohad, teenusest saavad kasu kõik. Kohe selgub, mis jahutab ja vähendab toa temperatuuri,” ütleb Anton Nesterov termopildistamist pakkuvast osaühingust IR Vision

5 soovitust, kus termograafiat veel kasutada?1. Elektriseadmete, -ühenduste diagnostikaks, tuleohu vähendamiseks (kui detail raskemalt liigub, siis see ka raskemini hõõrdub ja soojeneb).

2. Ehitus- ja renoveerimistööde kvaliteedi hindamiseks vajaliku soojustuse kontrollis.3. Ehitus- ja renoveerimise juures abivahendina (võimaldab leida, kus asuvad kipsseina taga roovitised, soojad torustikud jne).4. Soojustrasside lekete ja kehva isolatsiooni avastamiseks.5. Meditsiinis ja veterinaarias põletikukollete jms diagnoosimiseks.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474