Autor: Aira Tammemäe • 24. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühisrahastus tõi vähem kui tunniga arendusse 200 000 eurot

Täna väljakuulutatud Endover Kinnisvara rekonstrueeritava Heina tänav 5 ühisrahastus tõi vähem kui tunniga kokku 200 000 eurot.

Crowdestate’i liikmete tehtavate investeeringute fikseeritud netotulusus (IRR) on 12,25% aastas.

Endover Kinnisvara käesoleva aasta varasemad ja samuti head tootlust pakkunud rahastused, Villa Soans (Raua 25) ja Toompuiestee 13, märgiti ära esimeste tundide jooksul, viimane neist rekordilise 3 tunniga.“Täna käivitasime Endover’i ja Crowdestate’i kolmanda koostööprojekti, et vabastada Heina tänav 5 projekti investeeritud omakapital. Üks projekti tugevusi on kindlasti see, et tänaseks on seal müüdud juba 62% korteriomanditest, " kommenteeris Endover Kinnisvara tegevjuht Robert Laud. 

Crowdestate’i juht Loit Linnupõld tahab ühisrahastusprojektidega pakkuda erainvestoritele laiemaid võimalusi kinnisvarasse investeerida. "Märkimise kiirus on näidanud, et inimestel on vaba raha olemas ja seda tahetakse teenima panna. Crowdestate’i ühine investeerimisjõud ühendab täna ligi 3000 inimest,”lisas Linnupõld.

Ühisrahastusse suunatud arendusprojekti raames rekonstrueeritakse Heina 5 kinnistul asuv 20. sajandi alguses valminud miljööväärtuslik hoone ning rajatakse õuele tänavapoolse majaga harmoneeruv hoovimaja. Heina 5 tänavapoolne maja on tammealleel asuv 3-korruseline puithoone. Majas on 8 korterit, millest 6 on käesolevaks hetkeks müüdud. Rohelises avaras sisehoovis asuv ridaelamu tüüpi hoovimaja on 2-tasapinnaline, 5 eraldi sissepääsuga uusehitis, millest tänaseks on müüdud 2 korterit.

Heina 5 projekti maksumus on 947 000 miljoni ja arendusprojekt on täies mahus rahastatud ning ehitustegevuse ettevalmistamisega alustati 2014. aasta lõpus. Ehitustegevuse lõpp on kavandatud 2015. aasta septembrisse.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474