Autor: Kadrin Karner • 10. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülo Pärnits bürookinnisvarast: andke ainult tuld

Eestisse tahavad oma ettevõtte, filiaali või kontori luua üha enam ettevõtteid, rääkis hiljuti India IT-ettevõttega lepingu allkirjastanud Mainor AS nõukogu liige Ülo Pärnits.

„Mina ütlen, et andke ainult tuld takka kontoripindade arendamisel. Eesti on üpris mainekas koht ja meie võimalused on head. Suured firmad maailmast tahavad siia tulla ja nad vajavad kontoripinda,“ rääkis ta eile toimunud Eesti Kinnisvarafirmade Liidu konverentsil. Eriti silmapaistev on Pärnitsa sõnul olnud viimane poolaasta, mil senisest veelgi enam IT-valdkonna ettevõtteid on avaldanud soovi Euroopasse laieneda.

Sellised ettevõtted nagu ka Ülemiste Cityga lepingu sõlminud India IT-firma saabuvad soovima esmalt võtta üürile umbes 300 ruutmeetrit kontoripinda, et tuua siia oma tähtsaimad spetsialistid ning üürida 1,5 aasta pärast samas kohas juurde veel 5000 ruutmeetrit. Pärnitsa sõnul on Eestis bürookinnisvara turul vähe selliseid tegijaid, kes üürnikele 1,5 aasta pärast 5000 ruutmeetrit pakkuda suudaks, kuid Ülemiste City suudab. Just samadel põhjustel, sooviga alguses saada väiksema kontori ja hiljem märkimisväärselt ruutmeetreid juurde üürida, tuli Helsingi, Kopenhageni ja Viini asemel just Tallinnasse ka Venemaa IT-firma Acronis.

EfTEN Capital AS tegevjuht Viljar Arakas sõnas, et Eestis tuleb büroopindu juurde kaks korda rohkem kui turg vajaks, mis viib selleni, et mingi aja pärast on tegemist täielikult üürniku turuga. Arakaga nõustus ka Capital Mill OÜ tegevjuht Igor Mölder, kelle sõnul käivad Eestis asjad ikka nii, et kui mingis segmendis ehitama hakatakse, siis ehitavad kõik sama asja. „Kui vähegi läheb turul paremini, siis kõik ehitavad kortereid, kui majanduses lähevad asjad paremaks, hakkavad kõik büroosid ehitama.“ Uus Maa Property Advisors OÜ juhatuse liikme Ardi Roosimaa sõnul toimub Eestis endiselt linnastumine, mille tulemusel asub üha enam sinikraesid asub tööle kontoritesse, mis tähendab ka seda, et kontoripindade vajadus üha kasvab.  

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474