13. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uudse uuringu abil saab tõhusalt jälile kortermajade ventilatsioonisüsteemide vigadele

Viibides enamuse ajast siseruumides, omab sisekliima ja siseruumide õhu kvaliteet põhjamaade inimeste elus olulist osa. Seda saab tagada vaid korraliku ventilatsiooni väljaehitamise ning hilisema kvaliteetse sisekliima hoidmisega, sõnab ventilatsiooni- ja kliimaseadmete teenustega tegeleva Aero Grupp OÜ tegevjuht Tõnis Lipp.

Aero Grupp on spetsialiseerunud ventilatsiooni tehnohoolduse teenuste ning erinevat tüüpi hoonete sundventilatsiooni puhastusteenuste pakkumisele, kusjuures üheks nende oluliseks kliendigrupiks korteriühistud. Lipp täpsustab: „Meie teenused on rajatud sellele, et uuete tehnoloogiate ja teenustega parandada hoonete ventilatsiooni kvaliteeti ning muuta ventileerimine võimalikult energiasäästlikuks. Täna pole harvad juhtumid, kus uuringuid tegemata laseb ühistu ehitada ventilatsioonisüsteemid vanadesse korstnatesse, kuid ehituslike vigade pärast jääb ventilatsiooni efektiivsus kesiseks. Meie tegevus elimineerib sellised vead.“

Korralik ventilatsioonisüsteem saab alguse korralikust ja läbimõeldud projektist, kus arvestatakse juba võimalikke kortermaja eripärasid ja takistusi. Aero Grupp on aastatega välja töötanud väga põhjaliku teenuse, millega kogutakse kokku kogu vajaliku info, mida vajab korteriühistu, ventilatsiooni projekteerija ja ehitaja enne töödega alustamist.

Ventilatsiooni uuringu ja kaardistuse teenusena mõõdistatakse korterite siseõhuparameetrid,  kaardistatakse olemasolev süsteemi ning tuuakse välja selle eripärad ja probleemid. Teenusesse kuulub kogu olemasoleva ventilatsioonisüsteemi puhastus ning vajadusel kivilõõride tiheduse ning õhupidavuse kontrolltestid.

„Hoone energiatõhusus ja sisekliima kvaliteet on omavahel tihedalt seotud ning energiatõhususe parandamine ei tohi tuua kaasa sisekliima tingimuste halvenemist. Ventilatsioonisüsteem tuleb rekonstrueerida nii, et see tagaks hea sisekliima, mis omakorda vähendab oluliselt inimeste terviseriske,“ sõnab Lipp, lisades, et alates 2015. aasta aprillist saavad korteriühistud taas taotleda KredExilt majade energiatõhususe tõstmiseks toetust. Hinnanguliselt rekonstrueeritakse viie aasta jooksul 102 miljoni euro eest 1000 korterelamut. Toetuse määr sõltub saavutatavast energiasäästust ja tehtavatest töödest.

Ventilatsiooniuuringu käigus puhastatakse ja kontrollitakse põhjalikult olemasolevad kanalid

„Ventilatsiooni uuring ja kaardistus hoiab kokku projekteerija aega, kuna kogu vajalik info on kättesaadav digitaalsel kujul arvutist. Samuti kiirendab see hoone renoveerimist, hõlbustades oluliselt ventilatsiooni ehitajale hinnapakkumise esitamist. Tihti piisab meie poolt koostatud uuringute läbivaatamisest ning ehitajal pole tarvis endal kohapeale tullagi,“ selgitab Lipp, lisades, et põhjalik uuring hoiab kokku ka ehituse kulutusi, kuna võimalikud erisused tüüplahendustest on juba tänu Aero Grupi kogemustele varem teada ning pole vajadust hakata pärast ehitustööde lõpetamist probleemidega tegelema.

Isegi juhul, kui korteriühistu ei planeeri maja renoveerimist, on ventilatsiooni uuring ja kaardistus kasulik, sest selle tulemusel puhastatakse ja kontrollitakse põhjalikult olemasolevad kanalid ning saadakse jälile probleemidele, mis on maja ventilatsioonis juba pikemat aega peavalu valmistanud.

Anvar Kima Korteriühistust Sõpruse 202 tõdeb, et olles tegev ca kümnes kortermajas, on alates Sõpruse 202 maja renoveerimisest, kus OÜ Aero Grupp teostas ventilatsioonilahenduse, viimaste aastate jooksul üha sagedamini nende poole pöördunud.

„Tegemist on eduka ja areneva firmaga, kus rakendatakse innovatiivseid lahendusi ja kliendikeskset lähenemist, mis on orienteeritud lõpptulemusele. Suhtlemine on alati korrektne, lubatud tähtaegadest peetakse kinni nii pakkumiste esitamisel kui ka tööde teostamisel. Hinnapakkumised on põhjalikud ja ülevaatlikud. Töötegijaid saab usaldada ja ei pea oma aega kulutama pidevale järelvalvele tööde tegemise ajal. Soovitaksin seda firmat kõigile, kes hindavad kvaliteeti ja usalduslikku kliendisuhet!“ sõnab Kima.

Põhjused, miks valida just Aero Grupp

Omame ainsana Eestis nii suurt kogemust sellise komplekse teenuse osutamisel (kokku on üle 100 kortermajas viidud läbi täismahus uuringud ja kaardistustööd), seega tunneme erinevate majade erinevaid lahendusi. Samuti oleme osalenud Eesti suurima ja ühe paremini renoveeritud kortermaja Sõpruse 202 ventilatsioonisüsteemide ehitustöödel.

- meie teenuseid kasutavad Eesti tippprojekteerijad ja kortermajade renoveerimisturul tegutsevad parimad ettevõtted

- pakume teistest teenusepakkujatest alati  midagi enamat ning lähtume konkreetse kliendi soovidest

- kasutame tööde teostamiseks kaasaegset ja kvaliteetset tehnikat

- meie töötajad on kortermaja elanike suhtes alati viisakad ja mõistvad

 

Aero Grupp OÜ on MTÜ Eesti Energiasäästu Assotsiatsiooni asutajaliige. 

Krediidiinfo reiting Aero Grupile: "Edukas Eesti Ettevõte 2014, Krediidiinfo reiting AA". 

Äripäeva tunnustus: “Eesti Gasellettevõte 2015".

Kontakt: Aero Grupp OÜ

Tõnis Lipp

tegevjuht, juhatuse liige

Tel: +372 517 8821

e-mail: [email protected]

www.aerogrupp.ee

 

Esimesel fotol puhastamata ventilatsioonilõr, teisel pildil puhastatud lõõr, kuid fotol näha et lõõris on ebatihedused, kolmandal pildil selgub resti eemaldades, et ava lõõri puudub, betoon on ees

Autor: kinnisvarauudised.ee CM artikkel

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474