Huvitavat maailmast: taaskasutatud materjal büroodes

Vaata kolme nutikat ideed, kuidas taaskasutatud materjali või mööblit büroode sisekujundusesse tuua.

Kes: Reklaamiagentuur Gummo interjöör
Kus: Amsterdam, Holland
Tegija: i29 sisearhitektid

Kuna uut kontorit kasutati kõigest 2 aastat, veensid i29 sisearhitektid klienti kasutama taskukohast ja jätkusuutlikku lahendust.

Interjööris on koha leidnud kasutatud mööbel, mis soetati vanakraamiturgudelt või võeti kaasa eelmisest kontorist.   Huvitavaks teeb projekti see, et kogu mööbel on lahustivaba plastiku sarnase pihustatava pinnakattega viimistletud ühtlaselt tumehalliks, mis tekitab ühtse mulje - justkui oleks mööbel samast kollektsioonist.

http://freshome.com/2012/10/01/elegant-looking-office-by-i29-buillt-entirely-with-recycled-and-reclaimed-furniture/

Mis: Reisibüroo Mandala interjöör
Kus: Helsingi, Soome
Tegija: disainer Willem Heeffer

Pesumasina trumlitest valmistatud lambid, puidu jääkidest konstrueeritud toolid - disainer Willem Heeffer näeb potentsiaali igapäevastes jäätmetes ja on võtnud missiooniks anda neile uus stiilne välimus. Helsingis asuv reisibüroo Mandala kontor on heaks näiteks, kuidas on vähese värvi ja rohke fantaasiaga võimalik jääkmaterjalidest luua efektne ja praktiline töökeskkond.

http://inhabitat.com/willem-heeffers-mandala-office-retrofit-pops-with-bold-colors-and-recycled-materials/

Mis: Oktavilla kontori sein
Kus: Stockholm, Rootsi
Tegija: arhitekt Elding Oscarson

Vanu ajakirju on tihti raske ära visata. Selle asemel, et reklaamiagentuuri Oktavilla perioodika prügikasti visata, otsustas arhitekt Elding Oscarson neid kasutada kontori interjööri ilmestamiseks. Ajakirju üksteise peale ladudes loodi Oktavilla kontorisse värviline ja uskumatult loominguline sein. Võib ette kujutada kui palju ajakirju võtab vastu üks reklaamiagentuur igakuiselt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selleks, et konstrueerida tugev sein, seoti ajakirjad omavahel kokku, et moodustuksid nn plokid. Liskas atraktiivsele välimusele on maast laeni ulatuv sein ka helikindel. Kuigi ajakirjad on omavahel kinniseotud, siis vajadusel on need endiselt kättesaadavad.

http://inhabitat.com/oktavillas-colorful-office-wall-is-made-of-stacked-recycled-magazines/elding-oscarson-oktavilla-1/?extend=1

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised